Време читања: 2 минута

ФУДБАЛЕРИ ФЕНИКСА 1995 ПРОКОЦКАЛИ ВОЂСТВО ПРОТИВ ПАНЧЕВАЦА

На новом стадиону у Старој Пазови, фудбалери Феникса 1995, угостили су Динамо 1945, чиме су означили крај формалних домаћинстава у Пећинцима. Сремска равница је богатија за леп објекат, наткривена трибина има 500 столица, а укупан капацитет је 1100 гледалаца.

Очекивали су домаћини да ће победом против Панчеваца обележити усељење у нови дом, али су прокоцкали вођство од 2:0 и за три минута од готовог направили вересију.

-Бодом су задовољнији гости, док нама предстоји анализа пада у финишу, када смо за три минута добили два гола. Несхватљиво је да играчи помисле да је прича готова после вођства од 2:0, потврдило се да је то најопаснији резултат – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

Промашен пенал, погођена пречка, неискоришћених пет одличних шанси, део су репертоара за критику стрелаца.

-Димитрић је фаулиран код пенала, преузео је одговорност, али голман је прочитао намеру. Цвјетиновић је погодио пречку, створили смо више шанси од гостију, иако су Панчевци задовољнији у коначном збиру утисака. Као тим са високим циљевима, не смемо себи да приуштимо овакав луксуз.

Мрежу иза младог голмана Предрага Мијића, затресли су Милан Благојевић и Дејан Шалипур. Бод из овог меча није се уклопио у рачуницу, а преостаје гостовање Тиси и двобој за престиж.

-Током пролећног дела, пребацили смо јесењи учинак, на већини мечева одиграли смо добро и не смемо да дозволимо да нас поремети измакла победа против Панчеваца. Бићу задовољан ако извучемо поуке и поправимо утисак на гостовању код Тисе – рекао је Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

М. Менићанин