Време читања: < 1 минут

Завршена је сезона у Војвођанској лиги “Југ”. У никад занимљивијој трци за виши ранг, Борац из Шајкаша је први прошао кроз циљ и следеће сезоне ће се такмичити у Српској лиги “Војводина”. Пет тимова ће ранг ниже Јадран, Подриње и Сремац Војка (ПФЛ Сремска Митровица), ОФК Југовић и Црвена звезда (НС) (Новосадска лига), док ће судбина Слоге из Темерина бити позната након баража за ПЛС, у којем ће Младост ГАТ покушати да испише нову страницу историје и пласира се у прволигашко друштво, уколико у томе не успе Темеринци ће у пети степен.

Сезону је обележио Феђа Балетић најбољи стрелац лиге, са 27 погодака. Нападач Подунавца, овог пролећа (15) премашио је јесењи учинак из Цемента (12 голова).

Најбоља одбрана је из Руменке, екиша другопласираног Јединства капитулирала је 23 пута, а на чак 17 мечева сачувала је гол.

Најубојитији су били Шајкашани са 71 поготком, предњаче Миловац са 16 и Гргић са 15 рецки.

Ветерник и Раднички Шид као прваци подручја војеваће за бодове на “Југу” у сезони 2021/22, трећи тим који ће им се придружити сазнаћемо након доигравања, а за упражњено место конкурисаће другопласирани тимови Новосадске лиге и ПФЛ Сремска Митровица, ТСК из Темерина и Доњи Срем 2015.