Време читања: 2 минута

РФК Нови Сад као новајлија на војвођанском “Југу”, завршио је сезону на трећем месту, а за пласман у Српску лигу, недостајали су бољи резултати у уводним пролећним колима. Свакако, ,,канаринци” су на добром путу, имајућу у виду да се упоредо развија и омладинска школа у којој стасавају играчи за сениорски тим.

-Сагледавајући сваки сегмент понаособ резултатски, спортски, финансијски, технички, минула сезона је врло успешна за наш клуб. С’ обзиром да смо ове године били новајлије у Војвођанској лиги, висока трећа позиција са освојених 70 бодова (три мање од првопласираног) даје нам за право да будемо задовољни. Буџет за сезону реализован је по финансијском плану. Захваљујући граду Новом Саду реконструисане су, обновљене и реновиране клупске просторије, обезбедили смо прволигашке услове за наше играче.

Идуће сезоне очекују нас велики изазови, амбиције за вишим рангом, прелазни рок, реконструкција и радови на трибини, обнављање терена, поставка новог заливног система…

Поврх свега створили смо здраву и позитивну атмосферу, која нам је била јак ослонац и ветар у леђа.

Једно велико ХВАЛА нашим играчима, струци, навијачима, техничком сектору, спортским пријатељима… свима који су дали допринос резултату и успеху. Показали смо зашто на Детелинари влада гесло: “Ми нисмо организација, ми смо ФАМИЛИЈА!”

Такође, хвала и онима који су нам подметали ногу на сваком кораку, били прљави играчи против Новог Сада, сујетним и завидним, они су нам дали посебан мотив да побегнемо из блата у ком смо се сплетом околности нашли и да Нови Сад вратимо у елиту, тамо где му је и место – истакао је Михаило Јањић, члан управе жуто-плавих и управник спортског центра.

“ЈЕДАН ТИМ, ЈЕДАН ГРАД,
ЗА ЊЕГА ЈЕДИНО ЈА ЗНАМ
УВЕК ЋЕ БИТИ У СРЦУ МОМЕ
ЖУТО-ПЛАВИ НОВИ САД!”