Време читања: 3 минута

Растанак после три године

Лазар Дабижљевић (28), најмлађи тренер на војвођанском ”Северу”, пријатељски се растао са Војводином из Бачког Градишта, одлучивши да крене у сусрет новим изазовима. Од септембра 2018. године, био је тренер Градиштанаца. Кумовао је пласману међу војвођанске лигаше, а током његовог мандата, освојен је Куп ПФС Суботица и изборен пласман у полуфинале Купа ФС Војводине. Јесенас је Војводина остварила историјски успех, освајање јесењих ловорика, биће златним словима уписано у клупски алманах.

-Три године су брзо прошле, провео сам диван период у Бачком Градишту, стекавши бројне пријатеље. Имао сам сјајну комуникацију са играчима, функционисали смо као породица, били међусобно отворени и искрени. Постепено смо подизали лествицу, па смо јесенас освојили јесењу титулу. Жао ми је што нисмо издржали у том ритму, Текстилац је преузео штафету и вратио се међу српсколигаше. Немам шта да замерим играчима, учинили су ме поносним, минули период ћу памтити по лепом – каже Лазар Дабижљевић.

Градиштанци су трку завршили на петој позицији, за разлику од сјајне јесење етапе, током пролећних битака, освојено је 18 бодова. Континуитет добрих игара, остварио је Братислав Јелић, најбољи стрелац лиге са 23 гола. Одскочио је и Миодраг Пеленгић, са 12 рецки у голгетерској колони.

-Сви су добили шансу. Драго ми је да је било простора да барут првенствених утакмица осете младе снаге Немања Томић, Алекса Татић, голман Младен Бошњак, Андор Хорват и Никола Новаковић. Бивши капитен Бојан Билбија, у улози помоћника, био је снажан ослонац. Бачко Градиште смо заједничким снагама, уз подршку председника Горана Кудрића, секретара Радомира Раковића и њихових сарадника из управе, позиционирали као важну тачку на фудбалској мапи.

Војводина му је дала шансу да заплови тренерским водама, а узвратио је резултатима за понос. Енергија са којом води тим и непрекидно диригује током свих 90 минута, никог не оставља равнодушним. Приводи крају школовање за А лиценцу, то му значајно проширује тренерске видике.

-Некад треба подвући црту, када је најлепше. Одлазим уздигнутог чела, оставио сам отворена врата и можда нам се путеви поново споје. Као младом тренеру, на почетку каријере, било ми је најбитније да добијем шансу. Имао сам одрешене руке и трудио се да адекватно одговорим на указано поверење. Сматрам да сам у томе успео и сви можемо да будемо задовољни учинком Војводине у минулом периоду. Тренутак је за нове изазове, имам понуда и ускоро ће се искристалисати у којем правцу ћу да кренем – истакао је Лазар Дабижљевић.

М. Менићанин

ОДЛАЗИ И БРАТ СЛАВОЉУБ

На излазним вратима је и брат Славољуб, са прволигашким и српсколигашким искуством, а такав сценарио је вероватан и када су у питању браћа Бојан и Никола Ћулум. Шушка се о повратку Ненада Кудрића, Љубомира Живановића, Немање Јанковића…

-Све ће бити јасније после Скупштине клуба, наредног викенда, када ћемо поставити циљ за следећу сезону. Један од приоритета је избор тренера, сузили смо круг на тројицу кандидата – каже секретар Радомир Раковић.

Фото: Радомир Раковић, Лазар Дабижљевић и Бојан Билбија