Време читања: 2 минута

БРАТИСЛАВ ЈЕЛИЋ (22), НАПАДАЧ ВОЈВОДИНЕ ИЗ БАЧКОГ ГРАДИШТА, ОБЕЛЕЖИО ТРКУ НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”СЕВЕРУ”

Нису успели фудбалери Војводине из Бачког Градишта да одбране јесење ловорике на војвођанском ”Северу”, штафету је преузео Текстилац и после шест година вратио се међу српсколигаше. Посматрано из угла Градиштанаца, разлог за задовољство је чињеница да је Братислав Јелић (22) понео епитет најбољег стрелца лиге, са 23 гола. На терену је провео 2710 минута, а сјајну сезону, употпунио је са дванаест асистенција.

-Јесенас сам мрежу погодио 12 пута, мало је недостајало да током пролећног дела репризирам учинак. Били смо међу ефикаснијим тимовима, драго ми је због голова, резултат су залагања целе екипе и офанзивног стила. Играли смо одлично у првом делу, освојили јесењу титулу, а у наставку нисмо издржали у истом ритму. Планирали смо да што дуже останемо на врху и да борбу за виши ранг учинимо неизвесном, али жеље и учинак се нису подударили – каже Братислав Јелић.

Одбојку је тренирао две и по године. Превагнула је љубав према фудбалу, пошто је цела породица оставила траг у овом спорту. Деда Радован је био голман, а са лоптом су руку под руку ишли отац Срећко и стриц Жељко. Минулу трку ће памтити по голгетерском рафалу, уписао је два хет-трика, док је мрежу Војводине из Товаришева погодио пет пута.

-Сезона је била напорна, играли смо у захтевном ритму среда-недеља. Цело пролеће нисмо ремизирали, било је више пораза, него победа, а из трке за прво место су нас избацила три везана неуспеха против ОФК Младост АПА, Текстилца и Младости из Бачког Петровца. У екипи је била одлична хемија, функционисали смо као породица, а шансу су добиле и младе снаге, на којима клуб треба да базира будућност.

Многи би помислили да су му, због кошаркашке висине од 197 центиметара, специјалност голови ударцем главом, али минула сезона је потврдила да је мајстор и за слободњаке. Један од најлепших голова, постигао је против ОФК Врбаса.

-Висина ми помаже у ваздушним дуелима, не само пред противничком мрежом. Код прекида ривала, враћам се у наш казнени простор, био сам раније штопер, па знам како размишљају нападачи. Тренер Лазар Дабижљевић је кумовао доласку у Војводину, напустио је клуб и ових дана треба да разговарам са руководством. Желим да напредујем, голови су ми подигли самопоуздање – рекао је Братислав Јелић, најбољи стрелац лиге.

ПОГОДИО МРЕЖУ 13 КЛУБОВА

Мало екипа је избегло погодак у мрежи, са потписом Братислава Јелића. Само четири клуба су се провукла пред његовом голгетерском плимом. Интересовање српсколигаша, логичан је след догађаја…

Фото: Братислав Јелић (Војводина Бачко Градиште)

М. Менићанин