Време читања: 2 минута

ТСК ИЗ ТЕМЕРИНА СА НОВИМ ТРЕНЕРОМ

Ни трећи пут узастопно темерински ТСК није успео кроз бараж да се пласира на војвођански ”Југ”. Сремски клубови су и даље енигма, после Првог маја и Јадрана, успешнији у укупном скору био је Доњи Срем 2015. Темеринцима је слаба утеха да су победили у реваншу и доказали да имају добар тим, јер су остали у Новосадској лиги.

Епилог баража, одредио је и судбину комшијског ОФК Сирига, због неуспеха црвено-белих, склизнуо је у Градску лигу Новог Сада. Подударило се да је досадашњи тренер Александар Миљковић, чим је прошао бараж, преузео кормило Сирижана, где је и почео тренерску каријеру.

Клупа није била дуго празна, руководство је брзо реаговало, а поверење је добио Лазар Дабижљевић, иза кога је трогодишња одисеја у Војводини из Бачког Градишта, са којом је изборио пласман на војвођански ”Север”.

-Чуо сам само позитивне ствари о клубу. Свидела ми се прича, драго ми је да ћу радити у амбициозној средини. Морамо што пре да дефинишемо ко од играча остаје и на којим позицијама су неопходна појачања, јер је циљ да се и наредне сезоне боримо за прво место – рекао је тренер Лазар Дабижљевић.

Није искључено да његов брат Славољуб, везиста са прволигашким и српсколигашким искуством, буде један од новајлија. Заједно су били у Војводини, где се то показало као добитна комбинација…

М. Менићанин