Време читања: 2 минута

ОПОРАВИО СЕ ВЕЗИСТА МЛАДОСТИ ИЗ БАЧКОГ ЈАРКА

Милан Ковачевић (21), офанзивац Младости из Бачког Јарка, због лома зглоба, пропустио је скоро цео пролећни део трке на војвођанском ”Југу”. Није могао да помогне саиграчима, али пратио је сваки меч, пружао подршку са трибина. Из ове перспективе, нема дилему да је лакше и лепше бити на терену.

-Повреда је прошлост, почео сам да трчим и једва чекам почетак припрема. Скочни зглоб је страдао у Беочину, било је то друго пролећно коло, тек што смо почели да хватамо ритам. Потајно сам се надао да ће пауза да буде краћа, али већ тада су ми лекари рекли да је првенство за мене завршено – каже Милан Ковачевић.

 

Јарачани су били трећи по ефикасности, иако су имали кадровских проблема, нарочито са играчима офанзивног формата.

-После мене, повредио се и Милош Стојаковић, да смо били у тиму, било би још голова и не бисмо до последњег кола стрепели за статус. Гледао сам све утакмице, драгоцен је био бод из Војке, освојен у надокнади, као и преокрет против Слоге из Ердевика, коју смо победили у 94. минуту.

Одлична сезона је иза његовог брата Милоша, три године старијег, једног од ослонаца екипе. После првог стрелца Андреја Вучковића (12 голова), високо се позиционирао на листи стрелаца, постигавши 8 погодака.

-Изнео је огроман терет, драго ми је због његовог учинка, а био је запажен и у улози асистента. Трка је била напорна, најбоље смо изгледали у финишу, када је свака утакмица носила огроман улог. Верујем да ћемо наредне сезоне направити искорак на табели. Бачки Јарак је фудбалска средина, имамо сјајне навијаче и њиховим повратком на трибине бићемо још опаснији – рекао је Милан Ковачевић.

М. Менићанин