Време читања: 2 минута

Талентовани Милан Станић (2001), десни бек новог прволигаша, Младости ГАТ искористио је паузу од тренажних и такмичарских обавеза да одговори на наша питања.

Одакле је кренуо твој фудбалски пут?

-Фудбал сам почео да тренирам у свом родном месту – Бачком Јарку, у Младости.

Како је текао твој даљи развој, до сениора?

-Уследио је позив Фудбалског клуба ,,Петар Пуачa”, ту сам се задржао две године, затим и Војводине у којој сам био у два наврата. Између два мандата бранио сам боје београдског Бродарца.

За које клубoве у сениорској конкуренцији си наступао до доласка у Младост ГАТ?

-Након истека омладинског стажа, дебитантску сезону одиграо сам у српсколигашу, ОФК Бечеју 1918, свега неколико утакмица због прекида услед појаве ковида.

Уследио је долазак у Младост ГАТ…

-После разговора са Мирославом Кресовићем прихатио сам понуду Младости ГАТ, што ће се касније испоставити као крупан искорак у каријери и одличан потез с обзиром да смо доминирали у Српској лиги “Војводина” и кроз бараж се пласирали у савезни ранг, Прву лигу Србије. Био сам стандардан на терену и дао свој допринос великим подухватима.

Коју утакмицу памтиш у млађим категоријама/сениорској конкуренцији?

-Утакмица која ми је остала у памћењу из млађих категорија је финале Купа пријатељства, играо сам за Војводину, а  савладали смо Партизан и окитили се титулом, сениорску, наравно, реванш баража за попуну ПЛС и победа над Телеоптиком, која нас је лансирала на мапу фудбалске Србије.

Против Телеоптика у баражу

Планови/жеље у будућности?

-Што се мене лично тиче очекујем да наставим свој напредак, а на тимском плану да остваримо што бољи пласман у дебитантској сезони, у Првој лиги и да исписујемо нове странице историје.

Такође, себе видим једног дана у најелитнијем рангу, Супер лиги Србије и ако Бог да у дресу националног тима – завршио је Милан Станић своје излагање, а ми му се захваљујемо на издвојеном времену и желимо му много успеха у будућности.