Време читања: 3 минута

ПРОМЕНА НА КЛУПИ СЛОГЕ, БРАНИСЛАВА АНТИЋА НАСЛЕДИО ДУШАН МЕДИЋ

Промена тренера у клубовима темеринске општине, узела је маха. ТСК и ОФК Сириг су први повукли резове, а истим путем кренула је и Слога, чије кормило је преузео Душан Медић из Ловћенца, досадашњи тренер Србобрана.

Рођен је 1983. године, занат је почео да пече у матичном Његошу из Ловћенца, наставио у ОФК Врбасу и Тиси из Адорјана, док је у српсколигашу Хајдуку 1912 био помоћник Драгана Ивановића, Зорана Ћирића и Петра Курчубића. Едукацију је издвојио међу приоритете, стекао је Б лиценцу и наставља тренерско школовање.

-Четири сезоне сам водио Његош, играли смо бараж за Војвођанску лигу. Затим сам са Врбашанима, кроз бараж, изборио пласман у виши ранг. Са Тисом сам освојио прво место, док је најдрагоценије искуство било у стручном штабу Куљана, где сам имао прилику да радим уз раме са сјајним тренерима Ивановићем, Ћирићем и Курчубићем. Прошле сезоне сам био у Србобрану, упркос добрим пролећним резултатима, нисмо успели да избришемо све јесење минусе, па се клуб нашао међу шесторком, која је изгубила статус. По свим параметрима незаслужено, али такав је живот – каже Душан Медић.

Позив из Слоге, представља сатисфакцију, јер је стигао са адресе некадашњег српсколигаша, чији реноме превазилази оквире војвођанског ”Југа”.

-Од три групе Војвођанске лига, ”Југ” је најквалитетнији и биће ми изазов да будем део приче. Слога има добар рејтинг, посматрано из угла играча и тренера, чуо сам да се у Темерин радо долази, а одлази тешка срца. Драго ми је да постоје такве средине, волео бих да се коцкице поклопе и да остваримо резултате по укусу навијача. Очекује нас мукотрпан рад, без одрицања и посвећености, нема ни успеха – рекао је Душан Медић.

Минулу сезону, на клупи је почео Мирко Давидовић, а касније је штафету преузео Бранислав Антић из Жабља. Растанак је био пријатељски, уз изражено задовољство, због избореног опстанка.

-Проценили смо да нам је неопходан рез и да би позитиван импулс представљао долазак новог тренера. Истовремено морамо да дефинишемо на кога од играча више не рачунамо. Антић је дао максимум, прихватио је изазов у ситуацији када је тим био у резултатској кризи, успевши да покрене ствари у позитивном правцу. Врата клуба су му остала отворена – истиче Јован Балабан, председник Слоге.

Извесно је да ће бити промена у играчком кадру. Део играча је на мети других, поједини су се заситили и размишљају да промене средину, а има и оних чији капацитети нису довољни за овај ранг такмичења.

-Уморили смо се од борбе за опстанак. Сваке сезоне се понавља иста прича. Скоцкамо добар тим, циљамо висок пласман, али могућности и учинак буду у раскораку. Поново крећемо испочетка, у нади да ће следеће првенство бити обојено са више позитивних тонова. Брзо смо се договорили са Душаном Медићем, има добре препоруке, а на њему је да оправда поверење – рекао је Јован Балабан, председник Слоге.

М. Менићанин