Време читања: 2 минута

ПРОМЕНЕ У ИГРАЧКОМ КАДРУ ХАЈДУКА ИЗ ДИВОША, СТИГЛА ОСМОРИЦА НОВАЈЛИЈА

Сходно организацији чији оквири превазилазе ранг такмичења, уз квалитетан играчки кадар, Хајдук из Дивоша, у суботу почиње припреме за висок лет на војвођанском ”Југу”, са циљем да покуша да извади српсколигашку визу. Драгослав Антонић, шеф стручног штаба, и помоћник Никола Михајловић, прозивку су заказали у 17 часова.

Извесно је да ће тим бити измењен, јер у односу на минулу сезону, на списку нису: голмани Милорад Јокић и Марко Ракић, Ђорђе Симикић, Борис Балиновић, Милан Босанчић, Андреј Ристић, Радован Ивковић, Весељко Тривуновић, Душан Ступар, Денис Малић, Немања Стојшић, Алекса Денковић и Саша Паунић.

-Променили смо тим из корена, проценили смо да је неопходна нова енергија у борби за највише циљеве. Са свим играчима смо се коректно растали, врата Хајдука су им увек отворена. Клуб је стабилан на свим нивоима, желимо искорак ка вишем рангу. Највећи део посла око прелазног рока смо успешно завршили. Требало би да стигну још двојица бонуса и штопер – каже Стојан Кљајић, председник Хајдука.

Са друге стране, полако се назиру контуре екипе, која би требала да буде један од кандидата за прво место. Ангажовани су проверени играчи, чији капацитети и занимљиве биографије, наговештавају берићетну сезону.

Искусни нападач Томислав Требовац (30), после повратка из иностранства, прошле сезоне био је у Радничком (СМ). Са амбициозним руководством Дивошана, брзо се договорио око услова сарадње.

Данило Николић (Бродарац), каријеру је градио на теренима у Албанији, Казахстану, Турској и Израелу. Играо је за новосадски Пролетер, ОФК Београд, Вождовац, Земун и Бежанију.

Голман Марко Тркуља (Вождовац), изданак школе Црвене звезде, са стажом у Колубари, Земуну и Радничком (Пирот), биће кандидат за место између статива.

Александар Стојковић (Бродарац), некадашњи играч Јагодине, Вождовца, Динама из Врања, са интернационалним искуством у Грчкој и Албанији, имаће задатак да доноси превагу на средини терена.

У старо јато, вратио се Борко Шућак (Први мај), а Миљан Делић (Подриње) и Дарко Масал (ИМТ), заоштрили су конкуренцију међу бонусима. Последњи у низу, стигао је нападач Ненад Перовић (Јединство, Стара Пазова), стрелац 13 голова у минулој српсколигашкој трци.

М. Менићанин

ЗВИЈЕЗДА 09 ПРВИ РИВАЛ

Серија пријатељских утакмица почиње 17. јула, када ће Дивошани одмерити снагу са Звијездом 09. Крајем јула, предвиђено је учешће на турниру у Ердевику, где ће се за пехар још борити домаћа Слога, Раднички (СМ) и Раднички (Ш), док је генерална провера са омладинцима Партизана.