Време читања: 2 минута

ЗОРАН ЗУКИЋ ПОНОВО ОБУКАО ДРЕС МЛАДОСТИ ИЗ БАЧКОГ ЈАРКА

Зоран Зукић (39), после шест месеци у Татри из Кисача, где је постигао 10 голова и уписао 19 асистенција, вратио се међу своје Јарачане, поново обукавши дрес Младости, пред изазовну трку на војвођанском ”Југу”. Искусни везиста, један од ретких играча, који је бранио боје сва четири клуба из темеринске општине, може да се похвали богатом каријером, а остало је записано да је за лучанску Младост, при преласку пута од Српске до Супер лиге, уписао 113 званичних утакмица, постигавши 56 голова.

-Провео сам пролећни део у Татри, дугујем захвалност председнику Богдановићу на коректном односу. Имали смо сјајну комуникацију, тренер Ћулум, иначе Јарачанин, извукао је максимум, па смо били најуспешнији тим пролећног дела Новосадске лиге. Да је првенство још потрајало, умешали бисмо се у борбу за бараж и виши ранг – каже Зоран Зукић.

Ливадица је његова друга кућа, пролетос је гледао све мечеве плаво-белих, проживљавао сваку утакмицу, као да је на терену.

-Позив из Младости нисам могао да одбијем, брзо сам се договорио са новим председником Дејаном Вуцељом. Ништа од свега не би било да руководство Татре није дало зелено светло да се вратим, јер сам у Кисачу провео само шест месеци. Једва чекам почетак припрема, Ђуро Стеванчевић не може више да истиче чињеницу да је најстарији.

Никад занимљивија трка предстоји на ”Југу”, сви се појачавају и оштре, неретко гледају и ка српсколигашкој сцени. Плаво-беле су напустили Милош Ковачевић (РФК Нови Сад 1921), голман Светозар Боројевић (Фрушкогорац), Милан Вулетић (ОФК Југовић)…

-Свиђа ми се идеја да у тиму окупимо што више играча из Бачког Јарка, ово је фудбалска средина, имамо одакле да црпимо ресуре. Могу у трку са млађима, планирам да на терену будем бар још две године. Не би било срећнијег човека од мене, када би се мој опроштај поклопио са повратком међу српсколигаше. До тада, треба да оформимо озбиљан кадар, да бисмо у наредном првенству избегли турбуленције – истакао је Зоран Зукић.

М. Менићанин