Време читања: 2 минута

ТОДОРОВИЋ ПРЕУЗЕО КОРМИЛО

Током пролећног дела трке на војвођанском ”Северу”, фудбалери Србобрана, освојили су 26 бодова, али остали су први испод црте, па су се вратили међу подручне лигаше. После пријатељског растанка са тренером Душаном Медићем, поверење је добио Синиша Тодоровић из Бечеја, иза кога је вишегодишња одисеја у Дунаву (Прахово) на српсколигашком ”Истоку”.

-Први смо испод црте, ослушкујемо дешавања, постоји могућност да буде одустанака клубова, па смо спремни да ускочимо на упражњено место. Испадање нисмо схватили трагично, играли смо поштено, мало је недостајало да ухватимо сламку. Ако не опстанемо административним путем, циљ ће бити експресан повратак међу војвођанске лигаше – каже Немања Перендић, председник Србобрана.

Из клуба су отишли Александар Марјанов (Младост, Турија), Игор Павићевић (Слога, Темерин), Ричард Рајчањи и Атила Кемењ (ОФК Младост АПА), а на списку није ни центарфор Радојица Јовановић. Појачања су голман Драган Ађански, Миладин Срданов и Немања Комленић (Младост, Турија).

-У договору са тренером Тодоровићем, направили смо листу жеља у прелазном року. Ађански је искусан голман, Срданов је био капитен Младости, док пуно очекујемо од младог Комленића. Немамо играча са стране, сви момци су из србобранске општине. Одлична атмосфера нас држи на окупу.

Сидро нису дигли дефанзивци Давид Петровић и Артур Кењи, од њих се очекује да буду ослонац тима.

-Петровић је 2000. годиште, док је Кењи тек прешао праг пунолетства. Имали су запажену минутажу прошле сезоне, богатији су за тридесетак мечева у вишем рангу. Верујем да могу да буду још бољи и да направе искорак ка већој сцени. Припреме теку по плану, спремамо за оба сценарија, када је у питању лига у којој ћемо се такмичити од јесени – рекао је Немања Перендић.

М. Менићанин