Време читања: 2 минута

Стрелци без празног хода

Највећи добитак за Подунавац из Белегиша, уочи трке на војвођанском ”Југу” представља чињеница да је окосница тима остала на окупу. Феђа Балетић, прошле сезоне најбољи стрелац лиге, упркос позивима са више стране, наставио је сарадњу, на голу је Мијат Трифуновић, штопери су Стефан Зоговић, Марко А. Живковић и Драган Сарачевић, а стигла је и неколицина новајлија, таман да на слатке муке стави тренера Драгана Милошевића.
-Био сам у више клубова, али одавно нисам радио у бољој атмосфери. Позитивне вибрације су присутне на сваком кораку, момци једва чекају тренинге и пријатељске утакмице, уз нескривену жељу да уложени труд и енергију наплате бодовима у првенству. Преостала је још провера са Радничким из Нове Пазове, неопходна да бисмо отклонили пар дилема око стартера за премијеру против Цемента – каже Драган Милошевић, тренер Подунавца.
Вољом жреба, током уводна три кола, ривали ће бити Цемент, Младост из Бачког Јарка и Јединство (Руменка), клубови у којима је ударио тренерски печат.
-Провео сам дивне моменте у тим срединама, са Јарачанима са освојио Куп ФС Војводине и изборио пласман међу српсколигаше. Биће ми драго да се сретнем са играчима које сам раније тренирао, али на терену циљ је јасан. Желимо да од почетка трке будемо на победничком колосеку.
У досадашњем делу припремног периода, Подунавац је победио српсколигаша Раднички из Зрењанина (3:0), Љуково (3:1), новосадски Борац (3:2) и ТСК (4:0), док је поражен од Радничког (Шид) – 1:2.
-Охрабрује ме учинак стрелаца, није било празног хода. Најбоље издање смо презентовали против зрењанинског српсколигаша, то треба да буде мустра за првенствене окршаје. Попунили смо дефицитране позиције, без квантитета на уштрб квалитета, а решили смо и ребус око бонуса – рекао је Драган Милошевић, тренер Подунавца.

М. Менићанин

Осморица новајлија

На листи новајлија су: Драгомир Вукобратовић (РФК Нови Сад 1921), Илија Јанковић (Алфа Модрича), Небојша Павловић (Текстилац), Милутин Милетић (Борац, Шајкаш), Милош Ковачевић (Његош), Стефан Кувекаловић (Слога, Темерин), Александар Поповић (Сремац, Војка) и голман Никола Племић (Сусек).

Фото: Марко Менићанин