Време читања: 2 минута

Супер лига Србије – 4. коло

Војводина: Вуклиш – Цуцин (од 65. Јеличић), Ковачевић, Стевановић, Деветак, Буснић (од 55. Максимовић), Топић, Новевски (од 75. Вукадиновић), Човић (од 65. Зукић), Симић (од 55. Бастајић), Кабић.

Вождовац: Прековић, Богдановић, Хајдин (од 62. Ивезић), Миловић (од 76. Цветковић), Милосављевић, Станисављевић,  Мијаиловић, Пантовић (од 62. Перошевић), Вујновић (од 76. Стојчев), Милојевић (од 62. Ивезић), Пуртић, Ласицкас.

Стрелци: Вељко Симић у 24. и Мирко Топић у 37. минуту.

Екипа Војводине је била конкретнија на самом почетку, први је запретио Вељко Симић. Вождовац је узвратио преко некадашњег играча Воше левоногог Станисављевића, али сигуран је био голман Вуклиш.

Воша је за бољу игру награђена у 24. минуту. Човић је “избацио” Новевског на десном боку, који оштром лоптом на другу стативу проналази Симића, чији посао није био тежак и то је 1:0 за Војводину.

Вождовац је узвратио одмах након примљеног гола, Вујновић се нашао испред Вуклиша у петерцу, али је голман Војводине ногама зауставио већу опасност по гол.

Војводина је дуплирала вођство у 37. минуту, Новевски је извео корнер, а Топић главом савладао голмана Прековића за 2:0. Друга асистенција Новевског на данашњем мечу.

Одмах на почетку другог дела игре уследио је прекид накод судара главама Буснића и Војновић. Након паузе од неколико минута и указане лекарске помоћи утакмица је настављена. Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић је у 55. минуту направио двоструку измену, ушли су Максимовић и Бастајић, а на одмор су отишли Буснић и Симић, да би убрзо након тога и Зукић заменио капитена Човића, а Јеличић Цуцина.

Први и једини конкретан ударац у оквир гола у наставку дело је још једног бившег играча Војводине Немање Милојевића, чији је покушај из слободног ударца на истеку сата игре зауставио Вуклиш. У другом полувремену, екипа Војводине је умирила игру, није превише играла према противничком голу,  а како је време одмицало, показало се да Вождовац немаснаге да озбиљније угрози гол домаћих.

Воша је уписала прву првенствену победу и тренутно има четири освојена бода и утакмицу мање, због одложене утакмице против Младости у Лучанима.

Извори: fkvojvodina.rs и superliga.rs