Време читања: 4 минута

Оба новосадска суперлигаша своје утакмице 5. кола Супер лиге Србије играју у понедељак 16. августа 2021. године.

ТВ преносе обе утакмице бићете у могућности да испратите на каналу Арена спорт 1.


Први ће на терен истрчати фудбалери Пролетера који дочекују новог суперлигаша Колубару из Лазаревца. Утакмица се игра на стадиону “Карађорће” с почетком у 16:55 часова.

Након само једног једног освојеног бода у прва четири кола и тренутне 15. позицје на табели победа се намеће као императив пред фудбалере са Слане Баре.

Очекује се реакција екипе на промену тренера. Бранка Жигића је на клупи заменио дојучерашњи помоћник Младена Крстајића из ТСЦ-а –  Душан Бајић. Везни ред је ојачан повратником из иностранства Марком Вукасовићем.

Резултати Пролетера у прва четири кола:

  1. коло: Пролетер – Партизан 0:4
  2. коло: Вождовац – Пролетер 2:1
  3. коло: Пролетер – Нови Пазар 2:2
  4. коло: Металац – Пролетер 3:0

Дебитанти у највишем рангу домаћег фудбала, зелено-црни из Лазаревца на почетку првенства забележили су једну победу, један реми и два пораза уз гол разлику 4:9 и налазе се на 12. месту на табели.

Резултати Колубаре у прва четири кола:

  1. коло: Напредак – Колубара 3:0
  2. коло: Колубара – Радник 1:1
  3. коло: ТСЦ – Колубара 4:0
  4. коло: Колубара – Чукарички 3:1

Треба истаћи и похвалити напоре Пролетера у хуманитарној акцији “Да Бошко победи”.

Наиме, сав приход од улазница биће дониран у добротворне сврхе за помоћ лечењу малог Бошка Гуглете, нашег малог суграђанина, који болује од спиналне мишићне атрофије преко му је потребно му је лечење у иностранству!

Улазнице за ову утакмицу ће бити по симболичној цени од 100 динара (сав приход иде у добротворне сврхе) и моћи ће те да их купите у просторијама Gigstix-а (@gigstix.events) од четвртка 12.августа, као и на благајни стадиона “Kарађорђе” на дан утакмице!

Овим путем позивамо све да дођу и подрже ову животну битку.

Свако ко није у могућности да дође и подржи акцију може помоћи СМС поруком текста 1032 на 3030.


У другом термину на терен Градског стадиона у Суботици од 19 часова ће фудбалери Спартак ЖК и Војводине.

Воши гостовање у Суботици долази у незгодном моменту после напорног двомеча у трећем колу квалификација за УЕФА Лигу конференција против аустријског ЛАСК-а из Линца. Између је одиграна и утакмица четвртог кола Супер лиге Србије против Вождовца, те ће ово бити четврти меч у само 12 дана.

Пред тренером Славољубом Ђорђевићем је нимало лак задатак да опорави  и освежи екипу после тешког пораза од ЛАСК-а (6:1) синоћ.

Екипа се тренутно налази на 10. позицији на табели са једном утакмицом мање од осталих. Остварена је једна победа, један реми и један пораз уз гол разлику 2:2. Треба нагласити да ни распоред није ишао на руку Војводини. Жреб јој је доделио “вечите ривале” из Београда у прва два кола.

Резултати Војводине у прва четири кола:

  1. коло: Црвена звезда – Војводина 0:0
  2. коло: Војводина – Партизан 0:2
  3. коло: Младост Лучани – Војводина (одложено)
  4. коло: Војводина – Вождовац 2:0

Са друге стране домаћи Спартак ЖК је имао лошији старт од очекиваног, поготово ако се упореди са прошлозенским почетком првенства.  Налазе се на 11. позицији са такође четири бода али из четири утакмице уз гол разлику 6:8. Тек у прошлом колу у Лучанима забележена је прва победа.

Резултати Спартака ЖК у прва четири кола:

  1. коло: Спартак ЖК – Раднички Ниш 1:1
  2. коло: Раднички 1923 – Спартак ЖК 3:2
  3. коло: Спартак ЖК – Црвена звезда 1:3
  4. коло: Младост Лучани – Спартак ЖК 1:2

Треба похвалити и Спартак који ће део новца од продатих улазница за предстојећи меч одвојити за хуманитарни организацију “СВИ ЗА KОСМЕТ”. Такоће, током утакмице на стадиону ће бити чланови организације који ће скупљати новац у добротворне сврхе.

Позивамо све који су у могућности да дођу на утакмицу и подрже акцију.

ПОШАЉИ СМС НА 4030!

 

Опширније најаве ових утакмица уз очекивања актера бићете у прилици да прочитате на нашем сајту на дан утакмице.

Извори: ФК Пролетер (https://www.instagram.com/fkproleterofficial/) и ФК Спартак Ждрепчева крв (https://www.instagram.com/fcspartaksubotica/)