Време читања: 4 минута

Супер лига Србије

Суботица, Градски стадион. Судија: Милош Милановић (Ћуприја) Стрелци: Марчић у 51. и Срећковић у 62. минуту за Спартак ЖК, Симић у 33.  и Стевановић у 68. за Војводину. Жути картони: Бијеловић, Шимура, Срећковић, Иванчевић (Спартак ЖК), Топић, Стевановић, Симић (Војводина). Црвени картон: Цуцин (Војводина)

Спартак ЖК: Дубљанић, Шимура, Богићевић, Иванчевић, Срећковић (од 87. Дунђерски), Милошевић, Јездимировић, Фуртула (од 72. Тодоровски), Туфегџић, Марчић (од 74. Ђурасовић), Бијеловић (Хрстић од 72).

Војводина: Н. Симић, Цуцин, Јеличић, Стевановић, Деветак, Топић, Буснић, Новевски (од 46. Вукадиновић), Човић, В. Симић, Кабић.

Фудбалери новосадске Војводине одиграли су нерешено на гостовању у Суботици са екипом Спартака у петом колу Супер лиге Србије.

Гости су повели поготком Вељка Симића у 33. минуту, а преокрет домаћима доносе Марчић у 51. и Срећковић у 62. минуту.  За коначних 2:2 погодио је Стевановић у 68. минуту.

На самом почетку утакмице није било много прилика, Спартак ЖК  је имао благу иницијативу, док је Војводина претила из контранапада. Најопаснији у тим претњама био је Вељко Симић, који је из првог покушаја био прилично непрецизан и лопту послао далеко преко гола са 15 метара. Исправио се у 33. минуту нашавши се на правом месту. Цуцин је извео аут, Човић је само дотакао лопту и проследио је у петерац, а тамо ју је сачекао Симић и погодио за 0:1.

Спартак ЖК је наставио с нападима, а до краја првог полувремена, Фуртула је имао најбољу шансу главом, али је лопта отишла преко гола.

Почетком другог дела, Спартак ЖК је био још опаснији и нападачка игра је награђена голом у 51. минуту. Туфегџић је соло продором по десном боку и повратном лоптом сервирао Марчићу савршену прилику коју овај није пропустио и то је 1:1.

 

Преокрет је уследио само 11 минута касније када је Срећковић је прошао по левом боку, унео лопту у средину и олличним ударцем погодио даљи угао гола Војводине за 2:1.

Тек након тог гола, Војводина се пробудила и поново почела да игра. Вукадиновић, који је на полувремену заменио Новевског, био је најконкретнији. Упутио је први ударац, али је добро реаговала одбрана Спартака ЖК. У 68. минуту, баш је Вукадиновић изнудио фаул на десној страни. Након тог прекида, Стевановић је највиши у скоку за 2:2.

Након тога је уследило је још неколико покушаја пред оба гола. Вукадиновић је имао још једна добар покушај, шутирао је преко гола, док је Спартак ЖК после једног контранапада тражио једанаестерац, који ипак није досуђен.

У 83. минуту, Спартак ЖК је био близу трећег гола. Након центаршута са леве стране, Тодоровски је захватио лопту “из прве”, али је она отишла поред стативе.

У последњим минутима утакмице Војводина је остала са играчем мање због другог жутог картона Луке Цуцина. Оборио је Срећковића, а судија Милановић га је послао у свлачионицу.

До краја није било промене резултата, те Војводина и Спартак ЖК имају по пет освојених бодова, с тим што екипа из Новог Сада има и утакмицу мање.

 

 


Тренер  Војводине Славољуб Ђорђевић оценио је да је подела бодова најправеднији резултат у „војвођанском“ дербију у Суботици.

Није пропустио прилику да похвали игру обе екипе.

– Дерби је оправдао очекивања, била је отворена утакмица на обе стране. Имали смо 1:0 на полувремену, имали смо јасну идеју како желимо да играмо у другом, али Спартак је доказао оно што смо знали и пре утакмице, да је наш ривал неугодна екипа која игра нападачки фудбал. Успели су да преокрену на 2:1, ми смо се вратили и поново изједначили и потом имали две, три мртве шансе у једном нападу, могли смо да победимо, али и да изгубимо. Мислим да је нерешен резултат најпоштенији – рекао је Ђорђевић.

У саставу данас није било Новице Максимовића и Владимира Ковачевића, који су доживели повреде уочи утакмице.

– Макса је пре два дана у „шеви“ направио неугодан покрет и није могао да игра, а Ковачевић је на утакмици против ЛАСК-а осетио примицач, ултразвук је показао оштећење. Због тога смо данас дошли са 17 играча, није то оправдање, него су такве околности и идемо даље – објаснио је Ђорђервић.

Некадашњи и играч и тренер Војводине, а сада шеф струке Спартака Владимир Буач се на почетку осврнуо на тежак распоред Војводине констатујући да се то није одразило на резултат и да је Супер лига Србије све ефикацније и боље такмичење (у уводном мечу кола ТСЦ – Раднички 1923 4:4 – прим. аут.) у којем се игра офанзивнији фудбал у односу на претходне сезоне. То би требало да привуче публику на стадионе. Задовољан је контролом игре у првом полувремену, али не и головима из прекида што је бољка Спартака ЖК која се понавља још од прошле сезоне. Генерално је задовољан утакмицом иако сматра да је његов тим био за нијансу ближи победи од гостију.

У наредном колу, Војводина у недељу од 16:30 дочекује Нови Пазар, а Спартак од 18 екипу Напретка из Крушевца.

 

Извори: Суперлига, ФК Спартак и ФК Војводина