Време читања: 2 минута

Зелићу напукло ребро

Ни са једним ривалом на војвођанском ”Југу”, фудбалери темеринске Слоге немају тако мршав скор, као са имењаком из Ердевика. Традиција није изневерена минулог викенда, када су црвено-бели, упркос вођству, уписали шести пораз на последњих девет међусобних мечева, уз три ремија.

Слутило је да прича може да буде стављена у лепши оквир. Темеринци су до одласка на одмор били бољи, лако су освајали простор, деловали лепршаво и било је истинско уживање гледати разиграни тим у чијој стартној постави су била петорица новајлија. Акција за водећи погодак, као да је преписана из уџбеника: иницијатор је био Немања Томић, лопту је до Дарка Грујића проследио Бошко Паповић, док је са крила, улетео вихорни Милош Богавац и ударцем у даљим угао постигао првенац.
После предаха у хладовини, на терен, као да је истрчала друга постава. Приметан је био пад у игри домаћина, офанзива је спласнула и онда се десило оно што никако није смело. До изражаја је дошла креација Бранислава Угљешића, једног од најбољих играча Ердевичана, који је и у припреми за меч, добио епитет појединца способног да једним потезом режира исход. Сјајном дијагоналом, упослио је Срђана Ивковића, ослободио се Роберта Пастора у казненом простору и хладнокрвно ставио тачку. Колико је Угљешић задао главобоље дефанзивцима домаћина, илуструје и податак да је погодио пречку.
У 70. минуту, капитен Васо Зелић, због повреде, морао је да напусти терен. Испоставило се да му је напукло ребро, па ће Темеринци наредних седмица бити лишени помоћи, по многима, најбољег штопера лиге. Принудна измена ретко донесе нешто добро. Одбрана је изгубила сигурност, док су налети ривала бивали све опаснији. У тим тренуцима оправдано се увукла зебња међу навијаче.
Петнаест минута по изласку капитена из игре, поново је на сцену ступио Срђан Ивковић, одапевши стрелу, при чему је имао слободан простор за ударац, пошто резервиста Милош Ергарац није ни покушао да уђе у блок. Два кикса одбране, скупо су коштала некадашњег српсколигаша.

Можда би меч отишао у другом правцу да је, код резултата 1:1, срећа била савезник домаћина. Немања Томић је са своје половине лобовао голмана Ненада Веселиновића, али лопта је одскакутала поред стативе.

Слога наредног викенда гостује у Новој Пазови, седам дана касније дочекује Цемент, а затим следи комшијски дерби у Бачком Јарку. Са свима мора да се подели мегдан пре или касније, па позивање на тежак распоред не може да прође као алиби за евентуалне неуспехе. Без обзира да је трка тек почела, гостовање у Новој Пазови биће истински тест за тренера Душана Медића и његову екипу. О новом поразу нико не жели да размишља, упалио би аларм, док победа или реми нису недостижни, под условом да црвено-бели понове издање из првог полувремена против Ердевичана.

Треба напоменути да Нова Пазова није омиљена дестинација фудбалерима Слоге, још од српсколигашких дана. Гостовали су у сремској равници 13 пута, само једанпут и то 10. септембра 2005. године, изборили су реми (1:1), док су на преосталим утакмицама уписали поразе. Опет сусрет са неугодном традицијом…

М. Менићанин