Време читања: 2 минута

Машић џокер тренера Вујасина

После уводних 180 минута, фудбалери Феникса 1995 из Старе Пазове, имају максималан учинак. На премијери, победили су Први мај (2:0), а из двобоја са Радничким 1912 изашли су богатији за још три бода, иако су морали да топе резултатски минус. Преокрет је унео улазак у игру искусног офанзивца Дејана Машића (29), сваки његов контакт са лоптом, уносио је пометњу у одбрамбеној линији Сомбораца.
-Били смо свесни да нас очекује тежак меч, не само због чињенице да Раднички 1912 има добар тим, већ и услед околности да смо знали да ће на нашем терену покушати да се искупи за стартни пораз од Текстилца. Рано вођство гостију, приморало нас је да јуримо резултат. Нисмо пали на психолошком плану, били смо упорни и труд се исплатио преокретом у финишу – каже Дејан Машић, џокер тренера Милана Вујасина.

Претходне сезоне, носио је дрес Првог маја, па прилике у ”Војводини” одлично познаје. Током богате каријере, бранио је боје Бора, Тимочанина, Трајала, Темнића, Ртња и Синђелића.
-Лига је ове сезоне смањена на 16 клубова, па је и квалитет израженији. У трку смо ушли са циљем да покушамо да се умешамо у борбу за пласман у Прву лигу. Нисмо усамљени у таквим амбицијама, то даје драж такмичењу и наговештава занимљив расплет. Битно је да бодове освајамо у континуитету, уводни мечеви подгрејавају оптимизам и потврђују да идемо добрим путем. Неколико је подједнаких екипа, нијансе ће често одлучивати исход.
Учествовао је у обе акције, кључне за важан тријумф. Стрелци су, као у Руми, били Миле Вујасин и Лазар Милутиновић, срушивши чврст бедем гостију.
-Озбиљни смо и посвећени, не само на утакмицама, него и на тренинзима. Акције смо увежбали до танчина, дијагоналом сам пронашао Марка Зечевића, фаулиран је у казненом простору, а пенал је резултирао изједначењем. Недуго потом, приметио сам да је Лазар Милутиновић кренуо у трк, дао сам му лопту, побегао је чуварима и режирао преокрет. Ни са играчем мање нисмо довели у питање епилог. Хендикеп за гостовање Текстилцу, биће искључење Милета Вујасина. Девет минута пре краја, на њега је преоштро стартовао Марко Деспотовић, зарадивши само жути картон, док је поуздани везиста, због псовке изречене у афекту, морао ван игре.
-Са свима морамо да играмо пре или касније, никад нисам тражио алиби за евентуалне неуспехе у тешком распореду. Енергетски смо се доста потрошили у мечу са Сомборцима, али имамо довољно времена да се припремимо за испит у Оџацима. Биће то један од дербија кола и прилика да поново потврдимо вредност. Нисам оптерећен личним учинком, колектив је у првом плану, али не бих имао ништа против да кумујем новом успеху – истакао је Дејан Машић.
М. Менићанин

Поповић: Високи циљеви

Александар Поповић (23), леви бек, водио је жестоке дуеле са противничким офанзивцима:
-Вођство гостију није нас избацило из колосека. Веровали смо да можемо да се вратимо у игру и да преокренемо резултат. Две победе су улиле додатно самопоуздање, поставили смо високе циљеве, па је неопходно да сачувамо континуитет добрих игара.