Време читања: 2 минута

Владимир Шпоња, тренер Јединства (Руменка), принуђен да прави рокаде

После два пораза на старту првенства војвођанског ”Југа”, фудбалери Јединства из Руменке, почели су да освајају бодове. Победили су Дунав (3:1), док су ремизирали са Подунавцем (0:0) и темеринском Слогом (1:1). Кадровски проблеми су велико бреме, тренер Владимир Шпоња је принуђен да прави рокаде, а питање је када ће бити у прилици да рачуна на комплетан кадар.

Повреде и суспензије играча, разлог су мршавог бодовног учинка. Очекивали смо више, али нико се није надао да ћемо имати оволико кадровских недаћа. Сматрам да смо заслужили бољи биланс после пет кола. Лига је тешка и изједначена, сваки бод има велику вредност – каже Владимир Шпоња, тренер Јединства.

Минулог викенда, Руменчани су повели против Слоге, поготком Страхиње Илића. Потом је Борис Гаџић нациљао стативу, док је Давид Радека погодио пречку. По неписаном фудбалском правилу, стигла је казна за промашаје.

У Темерину смо одиграли врло добро, штета је што у првом полувремену нисмо остварили бољи резултат. Слога има младу и брзу екипу, одлично вођену од колеге Душана Медића. Прижељкивали смо опуштање ривала, после сјајног издања у Бачком Јарку, вребајући шансу за победу. До одласка на одмор били смо бољи, у наставку се домаћин вратио у игру, па је нерешен резултат, у збиру утисака, реалан исход.

Предстоји испит са Ветерником, победа би представљала потврду да тим поново дише пуним плућима. Неће бити лако остварити циљ, јер гости су дуго на окупу и могу сваком да буду камен спотицања.

-Одлично се међусобно познајемо, очекујем тврду и неизвесну утакмицу. Одлучиће нијансе, па дисциплина и концентрација морају да буду на највишем нивоу. С обзиром на кадровске проблеме, не можемо да правимо дугорочне планове. Верујем да ћемо из свега овог изаћи јачи и да нећемо изгубити корак са екипама из горњег дела табеле – истакао је Владимир Шпоња, тренер Јединства.
М. Менићанин