Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Војводина – Колубара 2:1 (1:0)

Нови Сад – Стадион Карађорђе. Судија: Станко Остраћанин (Краљево). Стрелци: Ђурановић (аутогол) у 14. и Симић у 51. за Војводину, а Андрић у 90+1. минуту за Колубару. Жути картони: Максимовић, Стевановић (Војводина), Николић (Колубара).

Војводина: Н. Симић, Бјековић, Копитовић, Стевановић, Ђорђевић (од 63. Деветак), Топић, Максимовић (од 71. Милетић), Вукадиновић, Човић (од 81. Кабић), В. Симић (од 81. Нешковић), Бастајић (од 63. Зукић).

Колубара: Пулетић, Васиљевић (од 57. Станковић), Петронијевић (од 72. Лончар), Ђерић, Кочовић, Ђокић (од 72. Андрић), Пецељ, Марјановић, Младеновић (од 57. Милисављевић), Николић, Ђурановић (од 46. Филиповић).

Војводина је од самог старта утакмице била конкретнији тим, играла је на половини ривала и вребала шансу да угрози Пулетића. Домаћи су успели у томе после првог доброг центаршута из корнера, Бастајић је одложио до Ђорђевића, овај убацио на петерац, а онда је Ђурановић неспретно главом погодио сопствену мрежу.

Воша је након вођства контролисала игру на средини терена и није дозвољавала ривалу да озбиљније угрози гол Николе Симића. Колубара је у првих 45 минута имала само један недовољно добар покушај из слободњака, Николић је послао лопту преко гола.

На другој страни, Војводина је у финишу првог полувремена имала два солидна покушаја Човића са дистанце. Прво је шутирао у голмана, а потом је после проигравања Бастајића гађао сам угао, али је лопта завршила за мало поред стативе.

Воша је наставила у истом ритму и у наставку и у 51. минуту је заслужено дошла до новог гола. Вукадиновић је одиграо леп дупли пас са Бјековићем, центрирао са десног бока, штопер Колубаре је у жељу да избије лопту у корнер главом погодио стативу, а на одбијену је налетео Вељко Симић и лако погодио за 2:0.

Колубара је прву велику шансу имала у 58. минуту, након контре Милисављевић је добио лопту на седам метара искоса, али је Никола Симић сјајно интервенисао и сачувао свој гол.

Славољуб Ђорђевић је потом одлучио да освежи тим са две промене, Зукић и Деветак заменили су Бастајића и Ђорђевића, који се тек вратио после дуге паузе због повреде.

Воша је и даље контролисала игру, Колубара је имала још један покушај преко Петронијевића, али је поново на месту био Симић.

Колубара је у надокнади времена успела да смањи резултат, након корнера, Ђенић је са прве стативе главом асистирао до Андрића који је погодио за 2:1.

До краја није било промене резултата, па Воша након овог тријумфа има 15 бодова и заузима пето место на табели, а у наредном колу гостује ТСЦ-у у Бачкој Тополи.

http://www.fkvojvodina.rs