Време читања: 3 минута

Темеринци у одличној форми пред дерби са Хајдуком из Дивоша

Под вођством тренера Душана Медића, фудбалери Слоге из Темерина, после шест одиграних кола на војвођанском ”Југу”, освојили су 11 бодова, три мање од лидера Хајдука, са којим ће наредног викенда поделити мегдан. Поново се о некадашњем српсколигашу прича са дозом респекта, а ако је неко имао дилему да ли је резултатски узлет случајност, развејана је после победе против Слободе из Доњег Товарника, на једном од тежих гостовања у лиги.

Пре доласка у Слогу, радио сам на војвођанском ”Северу” и из ове перспективе могу да кажем да је разлика изражена, иако је исти степен такмичења. Лига је много захтевнија, на ”Југу” је девет бивших српсколигаша, свака утакмица је као да играмо бараж за виши ранг. Пуно је стабилних клубова са буџетима који поткрепљују размишљање о првом месту. У таквој ситуацији, ретки су Слогу видели као камен спотицања, а тренутно смо део водеће петорке. Ништа није дошло преко ноћи, пуно труда и одрицања је иза играча, они су јунаци сваког успеха – каже Душан Медић, тренер Слоге.

За разлику од ранијих сезона, Темеринци су горопадни на страни, уписали су три победе, уз гол-разлику 7:1.

Било је потребно време да би се играчи навикли на мој стил рада. Имамо младу и брзу екипу, краси је дисциплина у игри, уз изражену жељу да постигне гол више од ривала. Нису се још поклопиле све коцкице, повремено до изражаја дођу одређене слабости, али то је саставни део фудбала и радимо на томе да будемо још бољи. Сваки бод смо освојили захваљујући приступу без импровизација. Остаје жал због испуштене победе на премијери, када смо пали у наставку, што су искористили гости из Ердевика и направили преокрет.

Домаћи терен је и даље загонетка. После пораза од Ердевичана (1:2), уследили су ремији са Цементом (2:2) и Јединством (1:1). Наредни ривал је лидер Хајдук. Дивошани су четири пута гостовали у Темерину, где су уписали победу и три минимална пораза.

По именима, Хајдук има најбољи тим у лиги, годинама је битан фактор на сцени. Међусобни окршај долази у тренутку када су обе екипе под пуним напоном, осокољене серијом добрих резултата, а то наговештава да ће гледаоци уживати у мечу без калкулација. Имамо обавезу да против лидера потврдимо да нисмо случајно у врху. Концентрација мора да буде на највишем нивоу, уз борбу за сваки педаљ терена. Нико не може да нам одузме право да верујемо у победу.

Последњег дана прелазног рока, опрему су задужили дефанзивац Алекса Бараћ (Индекс) и бонус Итан Дервиши (Петроварадин).

Проширили смо играчку лепезу, очекујем да буду појачања и да дају допринос реализацији клупских циљева. Охрабрује ме форма Бошка Паповића, на претходна два меча постигао је два гола. Душан Војводић је сигуран испред мреже, штопер Немања Краговић је ровит, али не оставља тим на цедилу, док сваки контакт са лоптом Марка Вујовића и Немање Стојшића ствара пометњу на противничкој половини. Игор Павићевић се ослободио почетног притиска, зна моје захтеве, јер смо сарађивали и раније, па је све бољи. Немамо слабог места, било би лепо да потраје – истакао је Душан Медић, тренер Слоге.
М. Менићанин

Зелић поново на терену

Васо Зелић, капитен Слоге, биће у конкуренцији за дерби и предстоје му окршаји са голгетером Томиславом Требовцем. На премијери му је напукло ребро, није га било у одбрамбеној линији до гостовања Слободи, где је ушао у игру пред крај меча:
Једва сам чекао повратак. Тешко је када не можеш да помогнеш саиграчима. Придржавао сам се савета лекара, па је опоравак протекао по плану. Имамо капацитет да саплетемо лидера.