Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

ТСЦ – Војводина 1:0 (0:0)

Бачка Топола – ТСЦ Арена. Судија: Ненад Минаковић (Нови Сад). Стрелац: Рајковић у 48. минуту. Жути картони: Стојковић, Бочкај (ТСЦ), Копитовић, Јеличић, Буснић, Човић (Војводина).

ТСЦ: Јоргић. Варга, Стојковић, Томановић, Зец, Бањац (од 83. Милићевић), Петровић, Рајковић (од 67. Антонић), Петковић (од 59. Станојев), Ђаковац (од 83. Бочкај), Ратков (од 67. Станојловић).

Војводина: Н. Симић, Јеличић, Копитовић, Деветак, Ђорђевић, Топић (од 40. Максимовић), Буснић, Вукадиновић, Човић, В. Симић (од 82. Нешковић), Бастајић (од 59. Мркаић).

Ово је био историјски дан за домаћи тим, који је по први пут играо званичну утакмицу на свом новом стадиону, а у то име капитен Војводине Немања Човић је испред ФК Војводина уручио плакету као симболичан поклон капитену ТСЦ-а Томановићу.

У уводним минутима меча ТСЦ је био нешто конкретнији тим, већ у осмом минуту покушао је Бањац, а убрзо и Томановић након нове акције и центаршута са левог бока.

Војводина је узвратила први пут у 23. минуту када је Мирко Топић упутио први ударац у оквир гола, али недовољно снажан да савлада голмана Јоргића. Много бољу и најбољу шансу у првом полувремену имао је Бастајић, који је у 43. минуту побегао одбрани домаћих, прихватио пас Вукадиновића, најпре га је зауставио голман Јоргић, а потом је његов нови покушај са гол линије избио Аранђел Стојковић.

Треба истаћи да је тренер Воше Славољуб Ђорђевић морао да направи превремену измену, пошто је повређеног Мирка Топића у 40. минуту заменио Новица Максимовић.

Тек што је почело друго полувреме, у 48. минуту Слободан Рајковић је постигао погодак за вођство домаће екипе. ТСЦ је након вођства добио ветар у леђа, а у 56. минуту Бањац је имао трећи покушај, али је са ивице шеснаестерца шутирао преко гола. Нову одличну шансу домаћи тим је имао после два минута, Стојковић је гађао из слободњака, али је Никола Симић маестралном парадом сачувао своју мрежу.

Воша је морала да крене у офанзиву, Ђорђевић је убрзо реаговао изменом, Мркаић је заменио Бастајића, а гостујући тим је први озбиљнији напад имао у 68. минуту када је Вељко Симић вратио повратну кроз петерац, али није Човић није стигао да је захвати. ТСЦ је имао још једну прилику, Антонићев ударац главом у 70. минуту новом одбраном зауставио је Никола Симић.

У финишу је темпо игре опао, ТСЦ је успео да контролише игру и да држи Војводину далеко од опасне зоне. Ђорђевић је  у финишу увео и Нешковића уместо Вељка Симића, али „стара дама“ није успела да пробије одбрану ТСЦ-а.

Војводина је остала шестој позицији са 15 освојених бодова.

ФОТО: ФК Војводина

http://www.fkvojvodina.rs