Vreme čitanja: 2minuta

Rumenčani neočekivano ostali bez trenera

Jedinstvo iz Rumenke, posle poraza od novosadskog Indeksa, na Đačkom igralištu – 3:0, ostalo je bez šefa struke Vladimira Šponje, koji je odlučio da podnese ostavku. Mladi stručnjak ostvario je nezapamćene rezultate sa timom iz Rumenke. Pod njegovim vođstvom, kao prvak Novosadske lige (2019/20), Jedinstvo se plasiralo na vojvođanski “Jug”, gde je prošle sezone (2020/21) za dlaku izmakla promocija u Srpsku ligu, uz to, neizostavni deo njegovog i više nego uspešnog rada su dva Kupa Vojvodine (2019/20, 2020/21) , ali i činjenica da su zahvaljujući tom poduhvatu ljubitelji fudbala iz mesta i okoline mogli da gledaju njihov klub u zvaničnoj utakmici protiv superligaša, novosadske Vojvodine i prvoligaša Loznice.

U ovom momentu sam osetio da više ne mogu da pomognem klubu u meri koja se očekuje od mene. Dosta sam se potrošio, potrebna je nova snaga i energija, koja će pogorati ove momke, da se ponovo osećaju dominantno i bez respekta ulaze u nove utakmice. Nikada neću zaboraviti ove tri godine koje će ostati zabeležene u istoriji našeg kluba. Indeks je danas zasluženo slavio, više su želeli pobedu i čestitam mom prijatelju, Deji Vuletiću, na tome. Nismo već dugo na željenom nivou i ovaj potez smatram kao moralan čin. Na kraju bih želeo da se zahvalim predsedniku Marku Jovanoviću i ljudima koji su učinili sve da u našem Jedinstvu provedem tri prelepe godine. Najveću zahvalnost dugujem igračima sa kojima sam delio i dobro i loše, kao i mom saradniku Nemanji Mekteroviću. Hvala vam, želim vam sve najbolje i puno novih pobeda. Do neke nove saradnje... – oprostio se Šponja od sada već bivšeg kluba.

Verujemo da će Vladimir Šponja, imajući u vidu rezultate koje je ostvario u Rumenci, ali i ostalim klubovima koje je predvodio sa klupe, vrlo brzo pronaći novi angažman.