Време читања: 2 минута

Руменчани неочекивано остали без тренера

Јединство из Руменке, после пораза од новосадског Индекса, на Ђачком игралишту – 3:0, остало је без шефа струке Владимира Шпоње, који је одлучио да поднесе оставку. Млади стручњак остварио је незапамћене резултате са тимом из Руменке. Под његовим вођством, као првак Новосадске лиге (2019/20), Јединство се пласирало на војвођански “Југ”, где је прошле сезоне (2020/21) за длаку измакла промоција у Српску лигу, уз то, неизоставни део његовог и више него успешног рада су два Купа Војводине (2019/20, 2020/21) , али и чињеница да су захваљујући том подухвату љубитељи фудбала из места и околине могли да гледају њихов клуб у званичној утакмици против суперлигаша, новосадске Војводине и прволигаша Лознице.

У овом моменту сам осетио да више не могу да помогнем клубу у мери која се очекује од мене. Доста сам се потрошио, потребна је нова снага и енергија, која ће погорати ове момке, да се поново осећају доминантно и без респекта улазе у нове утакмице. Никада нећу заборавити ове три године које ће остати забележене у историји нашег клуба. Индекс је данас заслужено славио, више су желели победу и честитам мом пријатељу, Деји Вулетићу, на томе. Нисмо већ дуго на жељеном нивоу и овај потез сматрам као моралан чин. На крају бих желео да се захвалим председнику Марку Јовановићу и људима који су учинили све да у нашем Јединству проведем три прелепе године. Највећу захвалност дугујем играчима са којима сам делио и добро и лоше, као и мом сараднику Немањи Мектеровићу. Хвала вам, желим вам све најбоље и пуно нових победа. До неке нове сарадње... – опростио се Шпоња од сада већ бившег клуба.

Верујемо да ће Владимир Шпоња, имајући у виду резултате које је остварио у Руменци, али и осталим клубовима које је предводио са клупе, врло брзо пронаћи нови ангажман.