Време читања: 2 минута

Хајдук из Дивоша једини тим без пораза на војвођанском “Југу”

Дивошани коло воде на војвођанском ”Југу”, после седам одиграних кола, ривале гледају са лидерске позиције, јер су освојили 17 бодова, уз гол-разлику 16:4. Блиставо је било издање Хајдука у Темерину, где је убедљива победа (3:0) потврдила да је екипа Драгослава Антонића, шеф стручног штаба, и помоћника Николе Михајловића, ухватила жељени ритам.

-Стручни штаб и играчи уживају поверење, обезбедили смо им неопходне услове за рад и на њима је да на терену узврате добрим резултатима. Кренуло је по плану, претходна два меча смо победили без примљеног гола, али свесни смо да се првенство тек захуктало и да је пред нама пуно искушења – каже Стојан Кљајић, председник УО Хајдука.

У односу на прошлу сезону, кадар је претрпео пуно измена, јер је одрешене руке добило 13 играча. Ако је судити по досадашњем учинку, новајлије су пун погодак.

-Променили смо тим из корена, проценили смо да је неопходна нова енергија у борби за највише циљеве. Ангажовали смо проверене играчи, чији капацитети и занимљиве биографије, наговештавају да могу успешно да изнесу терет захтевне трке. ”Југ” је најквалитетнији од све три групе Војвођанске лиге, у друштву смо девет бивших српсколигаша и то даје драж такмичењу.

Искусни нападач Томислав Требовац (30), после повратка из иностранства, прошле сезоне био је у Радничком (СМ). У досадашњем делу првенства, постигао је пет голова. Један мање, режирао је Ненад Перовић, новајлија из Јединства (Стара Пазова). Заједно су постигли више од половине укупног броја голова.

-Њихово искуство и голгетерско умеће је драгоцено, једним потезом могу да преломе меч. Требовац је у Темерину постигао водећи гол, потом асистирао Перовићу. Одиграли смо одлично, недостајали су Борко Шућак и Душан Совиљ, али имамо широку играчку лепезу.

Одбрана је тренутно по свим параметрима најбоља у лиги. Голман Марко Тркуља, изданак школе Црвене звезде, са стажом у Вождовцу, Колубари, Земуну и Радничком (Пирот), савладан је четири пута. Испред њега у бедему су Данило Николић, који је каријеру градио у Албанији, Казахстану, Турској и Израелу. Са њим у тандему на штоперској позицији је Марко Савиновић, бивши играч Радника (Бијељина), ОФК Бачке, Игмана из Коњица, Орашја, Радничког (СМ)…

-Желели смо да скоцкамо тим конкурентан у борби за прво место. Нисмо усамљени у српсколигашким амбицијама, али не гледамо у туђе двориште, већ смо посвећени својој игри. Битно је да нас мимоиђу повреде, комплетни можемо са свима да се ухватимо у коштац – рекао је Стојан Кљајић, алфа и омега Хајдука.

М. Менићанин