Време читања: 2 минута

Војводина – Раднички Ниш 1:1

Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић сматра да је било тешко играти против дефанзивне игре Радничког.

„Стара дама“ је ремизирала са Радничким резултатом 1:1, а Ђорђевић верује да је исход могао да буде другачији.

Нисам задовољан утакмицом. Моји играчи по ко зна који пут од превелике жеље лоше отворе меч, а потом смо и добили гол из једног шута, то чак није била ни шанса. Покушали смо све да се вратимо, али није ишло, бункер ривала је био оправдан, спустили су се ниско и чекали да нападну из контри. Ушла је велика нервоза у играче, већ после 45 минута појавиле су се неке нефудбалске ствари, противнички играчи су се ваљали по терену, задржавали време. Фудбалерима Радничког честитам на освојеном боду, ми идемо даље – рекао је Ђорђевић.

Он је потом објаснио због чега је направио само једну промену, пошто је Кабић заменио Бастајића, а план је био и да Зукић заигра у финишу меча.

Имали смо играча више, а у нападу смо могли да убацимо Мркаића или Кабића. С озбиром на то да су се они спустили у ниски блок и очекивали игру на центаршутеве и да њихови високи штопери поскидају све лопте, ми смо желели да са Кабом покушамо да играмо на земљи и да тако пробијемо и нападнемо прву стативу. Човић и Симић су увек опасни играчи, само је питање тренутка када ће дати гол. Човић је наш најбољи скакач, имао је две лопте на глави – нагласио је Ђорђевић.

Он је за крај прокоментарисао због чега је одустао од увођења Дејана Зукића, а осврнуо се и на његов статус у екипи.

Проблем свих наших репрезентативаца, нарочито оних који наступају за младу репрезентацију, јесте што они тамо не играју довољно и потпуно испадну из ритма. Само је Бјековић играо 45 минута, Зукић је прошли пут отишао и болестан на окупљање и када треба највише да раде, они „одмарају“ у репрезентацији и не могу да ухвате ритам. Када играмо среда-субота, онда нема много простора, само се поставља екипа и спрема за следећу утакмицу. Размишљао сам да уведем Зукића уместо Бјековића, да пробамо са његовим продорима и центаршутевима, али је на другој страни ушао Дуроњић и нисмо желели да примимо гол из неке контре, па је екипа остала иста до краја – закључио је Славољуб Ђорђевић.

http://www.fkvojvodina.rs