Време читања: 2 минута

Темеринци нижу победе у борби за јесење ловорике на војвођанском ”Југу”

Део водећег квартета на војвођанском ”Југу” су фудбалери Слоге из Темерина, а одлични резултати, уз свих пет победа у гостима, омогућили су борбу за јесење ловорике. Корак испред црвено-белих су РФК Нови Сад 1921 и Доњи Срем 2015, са којима предстоје окршаји током последња два јесења кола. Пре дербија са водећим тандемом, Темеринци полажу испите против Ветерника и Индекса. Минулог викенда, без тренера Душана Медића, кога је вирус одвојио од екипе, победили су Будућност (1:0), великог дужника из прошле сезоне.
-Мало је недостајало да због пораза у Салашу Ноћајском испаднемо из лиге, али Младост ГАТ је прошла бараж, па смо опстали. Поучени тим искуством, уз чињеницу да нас је Будућност јесенас изненадила у Темерину, имали смо озбиљан приступ. Проблем је представљало одсуство тренера, био сам с њим на телефонској вези и са клупе преносио играчима упутства – каже Јован Балабан, председник Слоге.
Десету рецку у голгетерску колону, уписао је Дарко Грујић, водећи стрелац лиге. Акција је кренула од Срђана Кочиша, лопту је мајсторски грудима прихватио Бошко Паповић, био бржи од Радосављевића и Јефтића, док је офанзивац домаћих приземним ударцем ставио тачку.
-Прво полувреме је било боље од другог, спласнуо је притисак у наставку, али гости нису направили много проблема нашој одбрамбеној линији. Недостајао је глас тренера да током другог полувремена усмерава тим. Имали смо још шанси, Немања Стојшић је погодио стативу из слободног ударца, потом и спољни део мреже. Касније су за мало непрецизни били Срђан Кочиш, Дарко Грујић, Немања Томић и Марко Вујовић. Испало је добро, три бода су нас задржала у врху.
Душан Војводић ове јесени брани добро, али није тренирао целе седмице, уочи меча, па је на гол стао бонус Немања Ранков.
-Имамо двојицу поузданих голмана. Војводић је недавно против Подунавца био најбољи, покупио је све лопте, као да има стотину руку. Ранков је један од најмлађих чувара мреже у лиги, прошле сезоне је имао запажену минутажу, потврдивши потенцијал. Оставио је позитиван утисак и против Будућности, на почетку је одбранио ударац из чисте позиције са ивице казненог простора, чиме је послао ветар у једра саиграчима.
Тражили су Темеринци пенал у 16. минуту, када је после ударца Грујића лопта погодила у руку капитена гостију Радосављевића, али процена судије Петровића из Шида је била другачија.
-Ситуација је била тешка за доношење судијске одлуке. Са клупе нисам могао јасно да видим и не бих да улазим у дискусију на ту тему. По реакцијама играча и навијача на трибини наспрам казненог простора гостију, утисак је да је било елемената за казнени ударац. Немамо замерки на суђење ове јесени, на свим нашим утакмицама критеријум је био идентичан и волео бих да тако остане до краја трке – рекао је Јован Балабан, председник Слоге.
М. Менићанин

Паповић мајсторски

Бошко Паповић је код одлучујућег поготка несебично асистирао Дарку Грујићу. Мајсторски је направио простор за сервирање лопте, иако је на леђима имао штопера и левог бека:
-Током највећег дела утакмице, чувала су ме двојица. Искористио сам тренутак непажње, грудима прихватио лопту и одмах је проследио на другу страну.

ФОТО: Паповић у скоку