Време читања: 2 минута

Куп Србије – 1/16

Војводина – Јагодина 5:1 (2:1)

Нови Сад – Стадион Карађорђе. Судија: Мирослав Матић (Лозница). Стрелци: Бастајић у 24, В. Симић у 32, Ђ. Ђорђевић у 50. (аутогол), Човић у 52. и Зукић у 87. за Војводину, а Стојановић у 10. минуту за Јагодину.

Војводина: Вуклиш, Бјековић (од 57. Новевски), Вл. Ковачевић, Стевановић (од 56. Јеличић), С. Ђорђевић, Буснић, Максимовић (од 53. Милетић), Зукић, Човић (од 53. Кабић), В. Симић (од 65. Мркаић), Бастајић.

Јагодина: Ву. Ковачевић, Ђ. Ђорђевић, Ивљанин (од 89. Киш), М. Ђорђевић, Вујчић, Вујичић, Доловац (од 76. Коцић), Стојановић, Живковић (од 62. Црнојачки), Богдановић (од 62. Јанковић), Миленковић (од 46. Маљковић).

Фудбалери Војводине пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су данас у 1/16 финала резултатом 5:1 (2:1) победили екипу Јагодине.

Од самог почетка утакмице, Војводина је преузела иницијативу и покушавала да дође у вођство, али је и Јагодина користила сваку прилику да покуша да угрози гол „старе даме“, а прва таква шанса јој се указала у 10. минуту, када је гостујући тим успео да дође до предности.

Богдановић је додао лопту до Стојановића, који је упутио ударац са око 20 метара, а лопта је прелетела голмана Вуклиша и завршила у мрежи.

Воша је могла да узврати у 17. минуту, када је Вук Ковачевић слабо испуцао лопту, која је потом дошла до Вељка Симића, а он је шутирао са око 16-17 метара, али је лопта отишла поред стативе. Међутим, у 24. минуту, Воша је ипак изједначила.

Вељко Симић је шутирао са двадесетак метара искоса, Вук Ковачевић је одбранио, али се лопта потом одбила до Бастајића, који ју је без проблема послао у мрежу, а већ у 32. минуту, дошло је и до преокрета.

Вељко Симић је одузео лопту једном фудбалеру Јагодине и одиграо дупли пас са Зукићем, а потом избио сам испред Вука Ковачевића и довео свој тим у вођство.

У 50. минуту, већ је било 3:1 за Војводину. На десној страни, Зукић је лепо проиграо Бјековића, који је центрирао, а Ђорђе Ђорђевић је, у жељи да избије лопту, постигао аутогол.

Само два минута касније, Војводина је повела са 4:1 и то сјајним голом Човића са око 23-24 метра.

Од тог тренутка, ритам утакмице је мало опао, али је Војводина и даље имала већи посед лопте и нападала гол ривала, па је у 87. дошла и до петог поготка.

Ђорђевић је центрирао са леве стране, а Зукић прецизним ударцем из прве повисио предност свог тима на убедљивих 5:1.

Након тога, промене резултата више није било, па је „стара дама“ након новог преокрета и убедљиве победе изборила пласман у осмину финала Купа Србије.

http://www.fkvojvodina.rs