Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Пролетер – Војводина 0:1 (0:1)

Нови Сад – Стадион Карађорђе. Гледалаца: 1000. Судија: Ненад Минаковић (Нови Сад). Стрелац: Вукадиновић у 10. минуту. Жути картони: Којић, Томовић, Ортиз, Да Силва (Пролетер), Човић, Максимовић, Копитовић, Деветак (Војводина).

Пролетер: Петрић, Скопљак, Томовић (од 77. Марјановић), Да Силва, Митровић, Вукасовић (од 88. Младеновић), Милошевић (од 64. Живојиновић), Кун, Ламбулић, Стојановић (од 46. Ортиз), Којић (од 77. Михајловић).

Војводина: Симић, Бјековић, Деветак, Максимовић (од 88. Буснић), Ковачевић, Човић, Топић, Зукић (од 71. Кабић), Копитовић, Симић (од 88. Мркаић), Вукадиновић (од 53. Бастајић).

Градски дерби припрао је Војводини, а једини гол на мечу постигао је Миљан Вукадиновић у 10. минуту.

Воша је кренула офанзивно од самог почетка, први ударац ка голу Пролетера упутио је Вељко Симић у трећем минуту, а већ у 10. „стара дама“ је повела. Након лепе акције, Зукић је упутио правовремени попречни пас кроз петерац, тамо се на правом месту нашао Вукадиновић који је и уз мало среће савладао голмана Петрића.

Гости су припретили након примљеног гола, Томовић је упутио оштар центаршут кроз петерац, а Евандро је закаснио и пропустио потенцијалну велику шансу.

Уследио је нешто мирнији период меча, а онда је у 26. минуту Топић опробао ударац са дистанце, на месту је био голман Петрић.

Пролетер је преузео иницијативу у финишу првог полувремена и на старту другог, када су домаћи и имали два озбиљна покушаја. У 50. минуту Митровић је снажно шутирао са скоро 30 метара, лопта је прешла за мало изнад пречке, да би већ у 54. и Томовић имао добру шансу, на месту је био Никола Симић. Митровић је и у 56. минуту покушао са нешто ближе удаљености, Симић је уписао још једну интервенцију.

Пролетер је наставио да притиска и у 66. минуту је био најближи изједначењу, али је Никола Симић импресионирао са две феноменалне параде. Прво је зауставио ударац Томовића са неких 12-13 метара, одбио је лопту у корнер, након којег је главом гађао Евандро, али је Симић још једном сјајном парадом сачувао своју мрежу.

У 80. минуту Пролетер је створио нову опасну ситуацију пред голом Војводине, Евандро је шутирао након дуплог паса, али је добро реаговала одбрана „старе даме“.  У надокнади времена Војводина је имала још једну велику прилику, Кабић је шутирао са десетак метара, поново се истакао голман Петрић.

Војводина је сачувала предност и уписала нову победу за четврто место на табели Супер лиге Србије.

http://www.fkvojvodina.rs