Време читања: 3 минута

Слога из Темерина преузела штафету на војвођанском ”Југу’ три кола пре спуштања јесење завесе

Три кола пре спуштања завесе на јесењи део трке, фудбалери Слоге из Темерина, преузели су лидерску позицију, са два бода више од РФК Нови Сад 1921 и Доњег Срема 2015. Пре почетка сезоне, црвено-беле нико није сврставао у ред кандидата за освајање јесењих ловорика, али нису се освртали на прогнозе, већ су одличним резултатима градили пут ка врху војвођанског ”Југа”. Поглед на табелу, из угла Темеринаца, одавно није био лепши.
Ово нам је најуспешнија јесен међу војвођанским лигашима. Јава је лепша од сна, уживамо у фудбалу, играмо без притиска. Летос смо погодили са новајлијама, многи нису веровали да можемо да се позиционирамо високо. Играчи су јунаци, претходне две утакмице изнели су без тренера, јер га је вирус одвојио од екипе. Чврсто смо на земљи, нема еуфорије – каже Јован Балабан, председник Слоге. Темеринци су у двобоју са Ветерником прекинули неугодну традицију, јер седам година узастопно нису успели да два узастопна меча на домаћем терену украсе максималним учинком. Као и против Будућности, извојевали су идентичну победу – 1:0.
Игра ће се брзо заборавити, битни су бодови. Ветерник је показао да има добру екипу и да тренутни пласман није огледало вредности. Имали смо среће, гости су погодили пречку и промашили пенал два минута пре краја. Вратило нам се за неке раније киксеве на домаћем терену, где смо у уводном делу првенства изгубили два меча, уз ремије са Цементом и Јединством.

Недељни матине на Ђачком игралишту доноси окршај са Индексом, док је преосталих 180 минута предвиђено за дербије са ”канаринцима” и новајлијом из Пећинаца. Црвено-бели имају максималан учинак у гостима, уписали су свих пет победа, украсивши их гол-разликом 12:3.
Не гледамо превише у даљину, наредна утакмица је најбитнија. Индекс је у досадашњем делу сезоне показао да заслужује респект и да са свима може да се ухвати у коштац. Мало ривала се снашло у термину матинеа, па ”студенти” имају одличан скор као домаћини. Осокољени смо серијом сјајних резултата, пред једно од најтежих гостовања, верујем да можемо прескочити препреку – истакао је Јован Балабан, председник Слоге.

Одличне игре Бошка Паповића, представљају магнет за друге клубове, није тајна да је већ на мети српсколигаша. Његов тренутак инспирације, уз упорност све бољег Срђана Кочиша, који је ситуацију већ виђену за гол-аут, претворио у асистенцију, осигурао је тријумф.
Приземним ударцем у даљи угао, постигао сам водећи гол, пред одлазак на одмор. Лакнуло нам је после вођства, а било је неопходно пуно труда и енергије да бисмо у наставку сачували стечени капитал. На воденицу су ишли резултати конкурената, отворио нам се пут ка врху. Преузели смо штафету, уочи последња три кола, када ћемо покушати да наставимо сјајан низ. ”Југ ” је најквалитетнији од све три групе Војвођанске лиге, нема лаких ривала и свако може да буде камен спотицања – нагласио је Бошко Паповић (24), некадашњи играч Пролетера, Будућности (Добановци), Кабела, Работничког и Младости (БЈ).

Терет одбрамбених задатака, изнео је капитен Васо Зелић, заслуживши епитет – играч утакмице. У тандему са Немањом Краговићем, потпомогнут бековима Немањом Томићем и Робертом Пастором, осујетио је опасне налете Ветерника.
Одиграли смо два различита полувремена. До одласка на одмор, упркос чињеници да су противнички играчи добро покривали терен, имали смо већи посед лопте, стекавши вођство после лепе акције. У наставку смо се несвесно повукли, то су ситуације када недостаје глас тренера са клупе, па је огроман терен пао на одбрану. Даћемо све од себе да победом против Индекса, чији тим изузетно ценимо, дођемо у прилику да кроз двобоје са најближим пратиоцима РФК Новим Садом 1921 и Доњим Сремом 2015, решимо питање јесењег првака – поручио је Васо Зелић, капитен Слоге.
М. Менићанин

Медић поносан на играче

Минулих дана, тренер Душан Медић, војевао је битку са коронавирусом, али је телефонским путем, током утакмица, био уз тим. Играчи су му посветили обе победе, а у недељу ће бити на клупи:
Победио сам вирус, минули дани су били тешки, а играчи су ме учинили поносним. Скренули смо пажњу одличним резултатима, волели бисмо да бајка траје што дуже. Од нас зависи, када смо на очекиваном нивоу, нико не може да нам постави рампу.

ФОТО: Јелена Грлић