Време читања: 2 минута

57. Дневников турнир

(17.12.2021. – 16.1.2022.)

Званична промоција Дневниковог турнира, који ће се одржати после две године паузе, одржана је јуче на Дедином Салашу, на Ченеју.

Уводни део протекао је уз речи Лазе Бакмаза:

-Двогодишњи слој носталгије не може и не сме да сатре домете на десетине хиљада играча малог фудбала и стотине хиљада оних којима су у њиховим мајсторијама препознавали вредност којој су се клањали.

Присутнима су се обратили и Душан Влаовић, директор “Дневник Војводина Прес”, Новак Кострешевић, председник Фудбалског савеза Новог Сада, Гојко Качар, као и Веселин Вилотијевић, директор компаније “М тим про” која ће у наредне четири године водити главну реч када је у питању организација турнира.

-Гледајући све вас овде присутне на промоцији довољна је гаранција да сам на правом путу. УДневнику смо наишли на отворена врата, као и у ФСГНС и у ФС Војводина. Планирамо да обезбедимо наградни фонд од милион динара, да смањимо котизације, које ће да буду међу најмањима у Србији. Већ данас промовишемо и Кућу Дневникових легенди и очувања богатства традиције. Унутрашњом контролом и медијским присуством обезбедићемо транспарентност у свакој фази турнира. План је да се направи изложба у сарадњи са Архивом града Новог Сада, покренућемо и друштвене мреже (фејбук, инстаграм…) где ће моћи да се нађу све информације и све активности у вези Дневниковог турнира – рекао је Вилотијевић.

Кућа Дневникових легенди

Међу првих пет легендарних учесника Дневниковог турнира који су ушли у Кућу Дневникових легенди су: Бојан Вуковић, шест пута најбољи играч турнира, Милан Ракоњац, три пута узастопно најбољи играч, Александар Димов, четири пута са четири различита клуба најбољи голман, Ненад Агбаба три пута најбољи стрелац и Габор Ковач најбољи голман турнира 1975. године и члан екипе Комбинације која је доминирала у прошлом веку, уз то 20 година на челу организације Дневниковог турнира.