Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Дерби меч 16. кола Линглонг Тире Супер лиге Србије игра се у Новом Саду где домаћа Војводина дочекује госте из Београда, екипу Црвене звезде. Мечеви ових ривала увек су били изузетно занимљиви и квалитетни, без обзира на позиције на табели, па нема разлога да тако не буде и овог викенда.

Шеф стручног штаба новосадског тима Славољуб Ђорђевић истиче да је задовољан оствареним у претходном периоду, уз констатацију да верује у своје играче и испуњење зацртаних циљева:

-Могу да будем задовољан учинком тима, јер се сада налазимо на месту које нас води у Европу. Не треба, међутим, да се заборави на чињеницу да је пред нама циклус захтевних сусрета, који отварамо у недељу, кад ћемо бити домаћини Црвеној звезди. У претходном периоду имали смо проблема, али су момци показали да подижу ниво форме, иако још увек у нашој игри има доста осцилација. Могли смо да будемо и трећи после првог дела првенства, али и да се нађемо испод четврте позиције. Све у свему, поновићу још једном да верујем у наш тим, као и у то да ћемо на крају да испунимо циљ. Звезда је шампион и, до пораза у Сурдулици, била је у рекордној серији утакмица у којима није осетила горчину пораза. Београдски црвено-бели имају индивидуално најбољу екипу, а што се нас тиче сигурно је да постоји разлика у односу на сусрет првог кола. Сада играмо код куће, моћи ћемо да у сусрет уђемо растерећени, али и јако мотивисани и с израженим самопоуздањем после последњих резултата. У сваком случају, учинићемо све како бисмо остварили позитивни резултат. Озбиљан проблем нам представља чињеница да право да играју у недељу неће имати нападач и капитен Немања Човић и поуздани дефанзивни везни Новица Максимовић. Они нам ’’држе’’ свлачионицу и терен, али је старо правило да кога нема, без њега се и може и мора. Добро је то што је у последња три сусрета играло доста играча, услед ротација, па сам убеђен да сада имамо и бољу клупу. Пред нама је дерби и надам се да ће наши фудбалери да се стисну по ко зна који пут и изађу храбро пред Звезду. Очекујем да ће се на трибинама наћи доста људи, што ће обема екипама представљати мотив више да одиграју што боље. Наравно да прижељкујем велику подршку нашем тиму, која би могла да му додатно помогне у намери да пружимо добру и храбру игру и остваримо циљ.

Дерби сусрет 16. кола Линглонг Тире Супер лиге Србије између Војводине и Црвене звезде игра се у недељу 07. новембра 2021. године, са почетком у 16:45 часова. Обезбеђен је директан телевизијски пренос на ТВ Арена спорт 1 Премиум каналу.

http://www.superliga.rs