Време читања: 3 минута

У борби за јесење ловорике фудбалери Феникса 1995 победили Кикинђане (3:1)

Два кола пре спуштања завесе на јесењи део трке у Српској лиги ”Војводина”, фудбалери Феникса 1995 из Старе Пазове, имају реалне шансе да са лидерске позиције оду на зимски одмор. Неопходан је максималан учинак у двобојима са Хајдуком 1912 и Омладинцем, уз кикс ОФК Бечеја 1918, за чије играче је потенцијална мина гостовање у Сомбору.

Милан Вујасин, шеф стручног штаба, био је задовољан после победе против ОФК Кикинде 1909 (3:1), украшене најбољим полувременом током досадашњег дела првенства.
Притисак је био на нама, играли смо под императивом освајања бодова. Приступ је био одличан, већ у 15. минуту, водили смо са 2:0, промашили још пар изгледних шанси. Киша је онемогућила течну игру у наставку, док су гости изменама постали опаснији. Несрећно смо добили гол, повратна лопта бека је остала у води, нападач ривала је само притрчао и пребацио истрчалог голмана. Није било панике, брзо смо реаговали, после корнера, ударили смо печат на тријумф као суза – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

Преостала су још два испита, па следи подвлачење црте и сумирање јесењих утисака. Нема сумње да ће у коначном збиру доминирати позитивни импулси, а за највишу оцену недостаје – убирање јесењих ловорика.
На почетку трке смо јасно истакли амбиције, потврдивши да имамо покриће у борби за прво место. Мало су нас пореметиле повреде, ни против Кикинђана нисмо били комплетни, али то је саставни део фудбала и никад у томе нисам тражио алиби за евентуалне неуспехе. У наредних 180 минута морамо да уложимо пуно енергије да бисмо остварили пун погодак. Очекујем од играча да буду на висини задатка – поручио је Милан Вујасин.

За најбољу одбрамбену линију у лигу, стижу комплименти са свих страна. Млади голман Вукашин Пилиповић је савладан само осам пута, чиме је потврдио потенцијал. Искусни штопер Александар Радишић, имао је огроман удео у формирању чврстог бедема. Минулог викенда, одиграо је једну од најбољих утакмица у каријери, заслуживши епитет – јунака меча.
Погодио сам мрежу гостију ударцем главом. Приметио сам неодлучност чувара и крунисао асистенцију Милета Вујасина из корнера. Пеналу је претходило његово ново убацивање, поново сам имао намеру да главом упутим лопту ка мрежи, али рукама сам повучен са леђа, па је досуђен пенал. Терен је био тежак за игру, нарочито у другом полувремену. Били смо бољи, мада су и гости показали да су неугодан ривал. Атмосфера у свлачионици је сјајна, то нас вуче напред – истиче Александар Радишић, капитен Феникса 1995.
Јесен за памћење игра Миле Вујасин, па ће главни задатак руководства бити да га задржи у тиму, јер је играчу таквог калибра тесан српсколигашки оквир.
Задовољан сам формом, мада је клупски учинак на првом месту. Прескочили смо још једну препреку на путу ка јесењим ловорикама. Добро смо отворили меч, стекавши додатно самопоуздање брзим головима. Драго ми је да су асистенције представљале путоказ ка циљу, Алекесандар Радишић и Марко Зечевић су одлично реаговали на убацивање из корнера. Када је досуђен пенал, нисам имао дилему, преузео сам одговорност, као један од најискуснијих. Окрећемо се гостовању у Кули – рекао је Миле Вујасин, искусни везиста.
М. Менићанин

Зечевић спустио завесу

На листи стрелаца, са по пет голова, воде Лазар Милутиновић и Миле Вујасин, док су Марко Зечевић и Дејан Машић уписали по три рецке.
-Остао сам усамљен, јер је Радишић одвукао пажњу једном од дефанзиваца гостију, док је мој чувар оклевао. Вујасин је мајсторски извео корнер, стотину пута је већ речено да његове лопте имају снајперску прецизност – нагласио је Марко Зечевић.