Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Војводина – Ц. звезда 1:2 (1:0)

Нови Сад – Стадион Карађорђе. Гледалаца: 6000. Судија: Милош Милановић (Ћуприја). Стрелци: Топић у 31. за Војводину, а Павков у 54. и Драговић у 62. за Звезду. Жути картони: Мркаић, Стевановић (Војводина), Родић (Ц. звезда).

Војводина: Н. Симић, Бјековић (од 28. Јеличић), Ковачевић, Стевановић, Деветак, Топић, Буснић, Вукадиновић (од 61. Кабић), Зукић, В. Симић, Мркаић (Од 79. Бастајић).

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 46. Гобељић), Панков (од 46. Ераковић), Драговић, Родић, Саного, Станић (од 64. Петровић), Бен (од 46. Фалко), Иванић, Катаи, Павков (од 85. Крстичић).

Прву прилику на утакмици имала је Црвена звезда и то у 20. минуту, након акције по десној страни, Гајић је вратио повратну, одбрана Војводине је интервенисала, али само до Иванића који је са 15 метара шутирао поред стативе. Воша је узвратила после само три миунта, Вукадиновић је центрирао до Мркаића који је био највиши у скоку на другој стативи, али је гађао поред стативе.

Највећу шансу имао је Мркаић у 26. минуту, Деветак је упутио оштар центаршут кроз петерац, а нападач Војводине је из непосредне близине шутирао поред гола. Нови проблем за Војводину десио се минут касније, Бјековић је због повреде мишића морао да напусти терен, а заменио га је Јеличић.

Војводина је повела након треће велике прилике, у 31. минуту, након гужве у шеснаестерцу Црвене звезде, на правом месту нашао се Топић, који је шутирао, лопта је на путу ка голу закачила Драговића и завршила у мрежи.

Звезда је одмах одговорила бољом игром, јер је после два минута Павков имао најбољу шансу, његов ударац из непосредне близине изблокирала је одбрана Војводине.

У 38. минуту центиметри су делили Војводину од другог гола, након нове добре акције, Вукадиновић је вратио повратну за Буснића који погађа спољни део мреже са неких 12, 13 метара.

Црвена звезда је заиграла још офанзивније у другом полувремену, у 50. минуту Павков је постигао погодак, али је из ВАР собе стигао сигнал да је претходно Катаи био у недозвољеној позицији. Ипак, четири минута касније све је било регуларно, Станић је центрирао са десног бока, Павков је био највиши у скоку и главом погодио за 1:1.

Тај погодак убрзао је игру на обе стране, на истеку сата игре, Вељко Симић је одлично гађао, истакао се Борјан, а потом на другој страни и Никола Симић после ударца Катаија. Црвена звезда је на истеку сата игре успела да преокрене, након корнера, Саного је закачио лопту главом, а на другој стативи је сачекао Драговић за 1:2.

Воша је одмах одговрила, у 63. минуту Зукић је извео корнер, Кабића, који је непосредно пре тога заменио Вукадиновића, погодила је лопта и потом је пред голом у последњем тренутку Гобељић сачувао мрежу гостију.

Уследио је нешто мирније период утакмице, Звезда се повукла и чувала вођство док је Војводина покушавала да дође до опасне зоне и да угрози гол Борјана. Славољуб Ђорђевић покушао новом изменом, Бастајић је заменио Мркаића, али је и Станковић одговорио увођењем везисте Крстичића уместо Павкова.

До краја није било промене резултата, Црвена звезда је сачувала предност, следи двонедељна пауза, након које Војводина гостује екипи Партизана.

ФОТО: ФК Војводина

http://www.fkvojvodina.rs