Време читања: 3 минута

Старопазовчани уздигнутих руку напустили Кулу 

Победом у Кули, уз кикс ОФК Бечеја 1918, фудбалерима Феникса 1995, поново се отворио пут ка лидерској позицији у Српској лиги ”Војводина”, коло пре спуштања завесе на јесењу етапу. Тријумф против Хајдука 1912 обезбедио је Марко Зечевић, чија одлична форма представља охрабрење пред важан меч са Омладинцем. Освајањем три бода у локалном дербију, чета шефа стручног штаба Милана Вујасина и помоћника Горана Џарића, уграбила би ловорике.
-Одиграли смо таман колико је било неопходно да бисмо избегли клизање у Кули. Домаћини нису били комплетни, срчано су се борили, али нису озбиљније запретили голману Вукашину Пилиповићу. Квалитет је био на нашој страни, после вођства мирно смо утакмицу привели крају. Код гола, рударски део посла је обавио Никола Анђелковић, испратио сам центаршут и проследио лопту у мрежу. Јесења сезона стаје у наредних 90 минута, победом бисмо ударили печат на прво место. То је довољан мотив да против одличног Омладинца оправдамо прволигашке амбиције – истакао је Марко Зечевић.
Поуздани десни бек Никола Анђелковић (28), летос је стигао из Будућности (Добановци). Професионалним односом према задацима и играма без осцилација, оправдао је очекивања.
-Из ове перспективе, долазак у Феникс 1995, иако сам се спустио ранг ниже, представља пун погодак. Клуб је, по организационој структури, ван српсколигашких оквира, док је приликом селекције кадра направљен добар избор, чему сведоче досадашњи резултати. Имамо најбољу одбрану у лиги, мрежа је остала нетакнута на седам утакмица. Оправдали смо улогу фаворита у Кули, очекује нас тежак испит против Омладинца, осокољеног са три узастопне победе. Даћемо све од себе да прескочимо последњу препреку на путу ка јесењој титули – јасан је Никола Анђелковић.
Подједнако запажен, али са друге стране терена, уз леву аут линију, Александар Поповић (23), није био у тиму само на гостовању крај Тисе. Претходно је бранио боје Тутина, Радничког 1923, оставио траг у Пригревици, Сомбору…
-Минималац је био довољан за радост у Кули. Није ни чудо што се боримо за јесење ловорике, кад је у екипи сјајна хемија, уз рукопис играча са прволигашким искуством. Пре овог кола, зависили смо од других, а после кикса Бечејаца, сами кројимо своју судбину. Преузели смо штафету, са врха је најлепши поглед и круна досадашњег рада било би освајање првог места. За крај, није могло теже, Омладинац је неугодан ривал, али нећемо дозволити да буде камен спотицања. Оптимиста сам, верујем да можемо сачувати лидерску позицију пред одлазак на одмор – јасан је Никола Поповић.
Један од искуснијих Предраг Милаковић, сходно небројано пута потврђеној класи, вукао је конце на средини терена, док је најбоље оцењени играч јесени Миле Вујасин био на поштеди пред дерби.
-Куљани су једини прошле сезоне успели оба пута да нас победе. Овог пута није било кикса, мотивисани чињеницом да нам се отвара пут ка првом месту, одиграли смо таман колико је било довољно за тријумф. Најбитније је да се нико није повредио и да ћемо комплетни дочекати двобој са Омладинцем. Улог су јесење ловорике, додатни мотив није потребан. После више положених испита, на реду је дипломски рад. Надам се да ће трибине бити пуне и да ћемо у таквом амбијенту потврдити вредност – поручио је Предраг Милаковић, везиста Феникса 1995.
М. Менићанин

Рођендански поклон за директора

Гостовање у Кули, поклопило се са рођенданом спортског директора Милорада Инђића. Пре утакмице, играчи су обећали да ће победом улепшати славље. Обећано – испуњено.
-Заједно са председником Милићем Стојаковићем, гледао сам меч, задовољни смо енергијом тима пред одлучујућих 90 минута. Куљанима се захваљујемо на гостопримству, узвратићемо на пролеће – рекао је Инђић.

Адут уз леву линију: Александар Поповић ФОТО: Феникс 1995