Време читања: 2 минута

Квалификације за СП

Португал – Србија 1:2 (1:1)

Лисабон – Стадион: Да Луж. Гледалаца: 65000. Судија: Данијеле Орсато (Италија). Стрелци: Санчез у 2. за Португал, а Тадић у 33. и А. Митровић у 90. за Србију. Жути картони: Кансело, Мутињо, Санчез (Португал), селектор Стојковић, Гудељ, Павловић, Миленковић, А. Митровић (Србија).

Португал: Патрисио, Кансело, Фонте, Дијаш, Мендеш, Санчез (84. Невес), Данило, Мутињо (65. Паљиња), Силва (65. Бруно Фернандеш), Роналдо, Жота (84. Феликс). Селектор Фернандо Сантош

Србија: Рајковић, Миленковић, Вељковић (65. Спајић), Павловић, Живковић (69. Радоњић), Лукић, Гудељ (46. А.Митровић), Костић (89. Јовић), Милинковић Савић, Тадић, Влаховић. Селектор Драган Стојковић

Узбудљиво је било прво полувреме, а после само 94 секунде игре Португал је дошао до вођства, сасвим сигурно неочекиваног с обзиром на све што је довело до тог чина. Србија није клонула, напротив, доминирали су Тадић и другови, имали већи посед лопте, често излазили високо и дефинитивно стварали много проблема домаћину. После само десетак минута игре могли смо до изједначења, Влаховић је све одрадио на перфектан начин, пријем, окрет, ударац, али лопта се од стативе одбила у поље. Били смо бољи ривал, а наплата храбре игре стигла је у 33. минуту. Тадић је све учинио капитенски, упутио ударац са неких 16 – 17 метара, лопта је неког закачила, мало променила смер, довољно да збуни Патрисија и заврши у голу. Могли смо до краја полувремена и до потпуног преокрета, али остало је 1:1.

У наставку није било толико прилика као у првом полувремену, селектори су извршили неколико измена, Александар Митровић је заменио Гудеља, прилику су добили и Радоњић, односно Спајић који је ушао у игру уместо повређеног Вељковића. Орлови су тражили прилику да постигну гол који би можда донео и правду, најближи голу био је Влаховић у 76. минуту, али Данило је у последњи час ушао у блок и спречио сигуран гол. Близу радости били смо и у 83. минуту, Костић је упутио центаршут, а Александар Митровић главом гађао десни угао, Патрисио је већ био савладан, али лопта је прошла за мало поред стативе. И правда је дошла, онда када је то најслађе, у сам смирај меча. Пресудио је Митрогол, златна копачка репрезентације. Србијо слави, Орлови иду на Мундијал!

http://www.fss.rs