Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Након репрезентативне паузе, током које је фудбалска репрезентација Србије изборила пласман на Светско првенство, овог викенда се наставља Супер лига Србије. Фудбалере Војводине очекује нови дерби, пошто ће, након меча против Црвене звезде на „Карађорђу“, у недељу гостовати екипи Партизана у Београду. Без сумње, биће то најзанимљивији меч овог кола, у којем обе ће обе екипе дати све од себе како би оствариле позитиван резултат.

Након 16 одиграних кола, Војводина се, уз меч мање, налази на четвртом месту на табели, што је позиција која јој гарантује пласман у квалификације за Лигу конференције наредне сезоне. Самим тим, може се рећи да овај нови и подмлађени тим црвено-белих за сада остварује свој примарни такмичарски циљ, иако је, према речима капитена Немање Човића, можда могао да освоји и који бод више.

– Кренули смо мало слабије, али после смо ухватили ритам. По мом мишљењу, да смо имали мало више среће на неким утакмицама, можда бисмо имали и мало више бодова, али не треба жалити за тим, јер вратиће се на неком другом мечу – каже Човић.

Играчи и навијачи „старе даме“ би били пресрећни када би се то вратило управо на мечу против Партизана.

– После добре утакмице против Црвене звезде, на којој нам је мало недостајало да извучемо позитиван резултат, са истим размишљањем идемо и у Београд на гостовање Партизану. Желимо да се надигравамо и очекујем добру утакмицу. Партизан је одлична екипа, али не сумњам у моје другове – истиче Човић.

На почетку сезоне, Партизан је победио Војводину на „Карађорђу“ резултатом 0:2. Воша је тај меч дочекала након повратка са напорног путовања у Литванију, па ће овога пута сигурно бити одморнија, док ће, са друге стране, Партизан у недељу бити лишен помоћи повређеног Бибраса Натха, двоструког стрелца на последњем мечу између ова два тима.

– У тој првој утакмици баш и нисмо били у неком ритму, поготово након те прве европске утакмице, при чему смо чак и пре ње имали тешко гостовање Црвеној звезди, на којем смо се много потрошили, и емоционално и физички. Сада очекујем другачији меч. Видим да су ослабљени и да им неће играти неколико играча, иако се то никад не зна, јер ствари могу да се промене у последњи час. За нас ће то бити тежак меч, али не идемо тамо „спуштеног гарда“ – рекао је Човић.

Након одрађене суспензије због картона, он ће бити на располагању шефу стручног штаба Војводине Славољубу Ђорђевићу за овај меч, баш као и везиста Новица Максимовић. Воша неће моћи да рачуна једино на десног бека Марка Бјековића, који због повреде вероватно неће наступати до краја полусезоне.

Утакмица између Партизана и Војводине игра се у недељу у 15:45 часова на стадиону Партизана, уз директан пренос на првом каналу телевизије Арена спорт 1 премиум.

http://www.fkvojvodina.rs