Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Партизан – Војводина 4:1 (2:0)

Београд – Стадион Партизана. Гледалаца: 4000. Судија: Лазар Лукић (Београд). Стрелци: Пантић у 35, Мениг у 42, Рикардо у 69. и Јојић у 72. за Партизан, а Симић у 48. за Војводину. Жути картони: Јојић (Партизан), Копитовић, Деветак, Ковачевић (Војводина).

Партизан: Поповић, Миљковић, Милетић, Саничанин, Урошевић, Јојић, Здјелар (од 74. Шћекић), Мениг (од 74. Лутовац), Пантић (од 80. Илић), Павловић (од 64. Јовић), Рикардо (од 80. Миловановић).

Војводина: Н. Симић, Јеличић, Ковачевић, Стевановић (од 33. Копитовић), Деветак, Максимовић, Топић (од 46. Буснић), Вукадиновић (oд 80. Мркаић), Зукић (од 46. Бастајић), В. Симић (од 75. Кабић), Човић.

Партизан је боље отворио меч и већ у петом минуту Павловић је имао прву шансу, али се истакао Никола Симић добром интервенцијом. Црно-бели су имали нову шансу у 20. минуту, када је Рикардо после корнера вратио главом у петерац ка Урошевићу, који није добро захватио лопту.

Поред доминације Партизана, лоша вест за Војводину била је и повреда Душана Стевановића, кога је у 33. минуту заменио Копитовић.

Партизан је повео у 35. минуту, након Миљковићевог центаршута са десног бока, лопта се одбила до Пантића, који је са 15 метара погодио сам угао за 1:0.

Домаћи тим је наставио да доминира и да напада, а у 42. минуту Мениг је вукао лопту 30 метара, нанизао је неколико играча и погодио горњи угао за 2:0.

Након што у првом полувремену Војводина није упутила ниједан ударац ка голу Партизана, Ђорђевић је одмах направио двоструку измену, Буснић и Бастајић заменили су Топића и Зукића. У 48. минуту Воша је смањила резултат из прве праве акције, Човић је украо лопту на  тридесетак метара и несебично проиграо Вељка Симића који је сјајним ударцем из прве погодио први угао за 2:1.

У 57. минуту Човић се нашао у доброј позицији, али је његов недовољно јак ударац завршио у спољном делу мреже.

Након периода без правих прилика, Партизан је у 69. минуту дошао до трећег гола, Јојић је центрирао из корнера, а Рикардо Гомеш био највиши у скоку – 3:1.

Воша је умало узвратила минут касније, после центаршута Бастајића са леве стране, Буснић је гађао главом, лопта је прошла неколико центиметара поред стативе.  Партизан је казнио тај промашај већ у 72. минуту, Пантић је вратио повратну, Јовић је прескочио и тако оставио Јојића у идеалној позицији да са 15 метара лакше матира Симића за 4:1.

Тренер Војводине одлучио је у финишу да уведе Кабића и Мркаића, који је и имао добру шансу, у 82. минуту гађао је главом, али је голман Партизана одбио лопту у корнер.

До краја није било промене резултата, Војводина је остала са 23 освојена бода, на деоби петог места.

http://www.fkvojvodina.rs