Време читања: 3 минута

Нема одустајања од Прве лиге

Ремијем у комшијском дербију са Омладинцем (2:2), фудбалери Феникса 1995 из Старе Пазове, склизнули су степеник ниже, па су јесење почасти у Српској лиги ”Војводина”, припале ОФК Вршцу. Играчи тренера Милана Вујасина, били су свесни да их очекује тежак испит, а очекивања су се обистинила, јер су гости из Нових Бановаца два пута имали вођство и показали да нису случајно уз раме водећем квартету.

-У збиру утисака, реми је праведан исход, иако смо прижељкивали победу. Код првог гола, поред четворице наших играча, утрчао је играч гостију и ударцем главом погодио мрежу. Дефанзивци нису добро реаговали ни у другом полувремену, после слободног ударца, штопер Омладинца, био је највиши у скоку. Два пута смо, због тих пропуста, били принуђени да се враћамо из резултатског минуса. Мало је недостајало да сачувамо лидерску позицију, остаје жал, јер смо сами кројили своју судбину, али првенство је тек на половини и биће прилике да се током пролећа вратимо на чело каравана – рекао је Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

Пре комшија, идентичним резултатом, на Феникс арени, бод су освојили фудбалери Тисе. Најбоља одбрана у лиги, капитулирала је укупно десет пута.

-Од конкурената из врха, победили смо ОФК Вршац (2:0) и Текстилац (1:0). На седам утакмица, мрежа је остала нетакнута. Из ове перспективе, видимо колико недостаје победа против Тисе, када смо подбацили и нисмо оправдали улогу фаворита. Меч са Омладинцем је био можда и најзахтевнији на домаћем терену, при чему је ривал, осим неспорног квалитета, био осокољен са три узастопне победе. Нема разлога за незадовољство, потребно је да направимо анализу јесењег дела и да кадар појачамо за пролећне битке – јасан је Милан Вујасин.

Листа жеља је већ направљена, председник Милић Стојаковић и спортски директор Милорад Инђић, намеравају да ангажују бар петорицу играча прволигашког калибра.

-Имали смо прегршт мотива уочи меча са Омладинцем, али када се подвуче црта, свакој екипи је заслужено припао по бод. Нама је победа отварала пут ка јесењим почастима, можда су играчи мало подлегли том притиску, иако нико пред њих није постављао императив. Циљ је био да играмо леп фудбал и да по томе будемо препознатљиви, а утисак је да смо успели у намери. Суочавали смо се и са неким нефудбалским стварима, потрошили пуно енергије и одмор ће добро доћи да се консолидујемо и појачамо у свим линијама – нагласио је Милорад Инђић, спортски директор.

Кадар би требао да претрпи незнатне измене, јер је већина првотимаца показала да поседује капацитет за реализацију циља – пласмана у Прву лигу.

-Никад нисам сарађивао са бољим момцима, посматрано кроз призму људских вредности и играчких квалитета. Са свима ћемо да обавимо разговор, желимо да чујемо да ли је неко незадовољан или сматра да ће у другом клубу имати већу минутажу. Прелиминарне разговоре са потенцијалним новајлијама смо већ обавили, ако се коцкице поклопе, на списку за пролећни део биће пар звучних имена са суперлигашким стажом – загонетно је истакао Милорад Инђић, спортски директор Феникса 1995.

М. Менићанин

Милутиновић први стрелац

Лазар Милутиновић, крилни нападач, погодио је мрежу Омладинца и поставио коначан резултат. Са шест голова, припао му је епитет најбољег стрелца тима, иако је пропустио пет мечева и на терену био 913 минута:

-Голман Пилиповић је дегажирао лопту, убацио сам се између дефанзивца гостију и чувара мреже, успевши да главом проследим лопту иза линије. Имао сам током утакмице још пар прилика, али недостајало је концентрације у завршници.

Ударна игла: Лазар Милутиновић

ФОТО: Феникс 1995