Време читања: 3 минута

Слога из Темерина на деоби четврте позиције међу војвођанским лигашима са ”Југа”

Јесења етапа пете узастопне сезоне на војвођанском ”Југу”, после губитка српсколигашке визе, украшена је најбољим пласманом фудбалера темеринске Слоге, јер ће наставак првенства дочекати на деоби четврте позиције са имењаком из Ердевика.
Црвено-бели су уписали осам победа, два ремија и пет пораза, уз гол-разлику 22:19. Три кола пре краја првог дела сезоне, били су и на лидерској позицији, а последњих 270 минута обележили су порази од Индекса, Доњег Срема 2015 и РФК Новог Сада 1921, услед чега је и дошло до клизања на табели.
-Пре почетка трке, циљ је био да будемо препознатљиви по лепом фудбалу и да сакупимо довољно бодова за миран пролећни лет, поучени искуством из претходних сезона, када смо сламку спаса хватали у последњем колу. Скоцкали смо добар тим, иако играчка лепеза није била преширока, а окосницу су чинили играчи са српсколигашким стажом. Ниједног момента се нисмо заносили борбом за прво место, мада нам се пред крај јесењег дела отворио пут ка лидерској позицији. Можда смо се неком учинили као потенцијална опасност, па је у финишу било судијских грешака на нашу штету – каже Јован Балабан, председник Слоге.
После преокрета и пораза на премијери од Ердевичана, уследила је серија одличних резултата. Нарочито берићетан, био је октобар, када су Темеринци нанизали пет узастопних победа.
-Није било притиска око пласмана, момцима смо рекли да дишу пуним плућима и да нема императива. Оправдали су поверење, не могу ником ништа да замерим. Најбољи показатељ њиховог учинка су позиви клубова из вишег ранга и већ сада смо суочени са проблемом како да сачувамо тим. Радује ме повратак навијача на трибине, последњи пут овако добру посету бележили смо у српсколигашком друштву. Први пораз на гостовањима, уписали смо тек у 13. колу. Могло је да буде и боље, али нема разлога за незадовољство – рекао је Јован Балабан.
Неизбежно је у целој причи не истакнути допринос тренера Душана Медића. Многи су били сумњичави, када је, после епизоде у Србобрану, који је несрећно испао са војвођанског ”Севера”, иако је пролетос освојио 26 бодова, преузео кормило Темеринаца. Доказао је да посвећеност помера лествицу навише.
-Од почетка заједничког рада, био сам свестан људских вредности и играчких квалитета момака. Направили смо добар резултат, мало ко је веровао да можемо да станемо уз раме водећима. Нисмо се освртали на прогнозе, песимисте смо демантовали на терену, мада остаје жал, због три пораза у финишу. Платили смо цех картонима, повредама и танкој клупи – каже Душан Медић, тренер Слоге.
Најбољи стрелац лиге, Дарко Грујић, постигао је 12 голова. Немања Ранков је бранио на шест мечева, три више је уписао Душан Војводић. Одбрану су носили капитен Васо Зелић, Немања Краговић и леви бек Роберт Пастор, уз одличног Немању Томића, подједнако сигурног на штоперској и бековској позицији. Запажену минутажу, имали су Бошко Паповић, Марко Вујовић, Игор Павићевић и Немања Стојшић, док се Срђан Кочиш, у другом делу јесени, усталио међу стартерима.
-Имали смо систем, са конкретним задацима и није било превише експериментисања. У ватру смо убацили бонуса Итана Дервишија, уз посвећеност и наставак озбиљног рада, може да направи искорак. Милош Богавац је морао више, знам га од раније, мало га је пореметила повреда. Очекујем да на пролеће буде међу носиоцима игре, јер његов квалитет није споран. Млади талас, са Милошем Ергарцем, Петром Марковићем и Ђорђем Пролићем, ужива поверење. Играли смо отворено, на гол више, чему сведочи и чињеница да је наш везиста водећи стрелац лиге. У збиру утисака, задовољан сам пређеним путем и погледом на табелу. Направљен је чврст темељ за пролећна искушења – истакао је Душан Медић, тренер Слоге.
М. Менићанин

Грујић коло води

Јесен на ”Југу”, обележио је Дарко Грујић (25), стрелац 12 голова. Радиша Богдан (Слобода), постигао је десет, док су Војислав Балабановић (РФК Нoви Сад 1921) и Ненад Перовић (Хајдук), били прецизни осам пута. Феђа Балетић (Подунавац), Никола Кокир (Доњи Срем 2015) и Срђан Ивковић (Слога, Ердевик), уписали су седам рецки.

Капитен ослонац тима

Колико капитен Васо Зелић, као штопер, недостаје тиму, видело се током завршних 180 минута, које је прескочио, због црвеног картона против Индекса. На та два меча, одбрана је капитулирала шест пута.
-На премијери сам имао пех и због напуклог ребра касније паузирао месец дана. Обојили смо јесен позитивним тоновима, добра хемија и озбиљан рад, трасирали су пут ка врху – нагласио је Зелић.