Време читања: 2 минута

Новосадска Славија зимује на другом месту Новосадске лиге

Сходно амбицијама Салајчани су имали максималан учинак у уводна четири кола. Бодове су просипали у дербијима, поражени су, од Шајкаша 1908 из Ковиља, којем су препустили лидерску позицију и Татре, док су са Темеринцима ремизирали – 1:1.

Двобоје са слабије рангираним тимовима са лакоћом су решавали у своју корист. Посебно треба истаћи улогу нападача Стојичића (37), који у позним играчким годинама решета противничке мреже. Као најбољи стрелац екипе, искусни голгетер додао је 10 рецки, а последња четири поготка добијају на важности, јер, хипотетички гледано, да их није било Славија би пролеће чекала са четврте позиције, девет бодова минуса у односу на прво место. Печат добрим резултатима кроз јесење битке ударили су следећи играчи: незамењиви, капитен и голман Чавић, Алексић, Гајић, Убовић, Жакула, Стајић, Лазаревић, Јашовић, Јанић, Дражић, Радовановић, Ферати, Богданов, Клисара, Вучковић, Иконић, Мисини, Ружић, Беговић, Глишић, Паунић, Бркљача и поменути Стојичић.

Играчки кадар има простора за надоградњу, уз свежу крв и неколико новајлија у зимском прелазном року некадашњи друголигаш може да се вине на војвођански “Југ”, иако је четири корака иза водећег. Чети тренера Крсмановића, на руку иде и чињеница да ће на пролеће угостити и Ковиљчане и Татру, па, са ове тачке гледишта, пласман у виши ранг није далеко. У табору тима из Шајкашке улице не размишљају о баражу, у који води позиција број два, на којој се екипа тренутно налази, па ће учинити све да са првог места изборе промоцију.

Екипа делује компактније него претходних сезона, а заслуге за то иду тренеру Крсмановићу и спортском сектору чији рад умногоме доприноси бољим резултатима.

Борба се наставља у марту…