Време читања: 3 минута

На пролеће искорак ка врху

Ушушкани у средини табеле војвођанског ”Југа”, са скором од седам победа, три ремија и пет пораза, уз гол-разлику 14:12, фудбалери Подунавца из Белегиша, отишли су на одмор. Трку је за кормилом почео Драган Милошевић, док је током последња четири кола поверење добио Марко Живковић (38), претходно одлучивши да стави тачку на играчку каријеру.
-Две године сам у клубу као играч, нисам имао дилему, када се указала прилика да се опробам у тренерским водама. Одлуку је убрзала и повреда, због које сам током јесени искочио из строја. Четири кола пре краја, нашао сам се у новој улози, али са подједнаким жаром и ентузијазмом, као у тренуцима, док сам, носећи капитенску траку, предводио саиграче. Мало смо се тргли у финишу, надиграли смо Доњи Срем 2015 (2:0), Слогу из Ердевика (1:0) и Раднички из Нове Пазове (2:0), а јесењи првак РФК Нови Сад 1921 нас је победио поготком из слободног ударца – каже Марко Живковић, тренер Подунавца.
Богату играчку каријеру, започео је у Обилићу, у чијем дресу је освојио Омладинску лигу Југославије, а потом је био капитен првог тима. Са Модричом је осетио чари освајања шампионске титуле БиХ. Бранио је још боје Бежаније, шведског друголигаша Сиријанске, Дечића (Тузи), Борца из Бањалуке, Инђије и Јединства (Сурчин). Пре доласка у Подунавац, пет година је провео у Омладинцу из Нових Бановаца, на српсколигашким теренима.
-Стекао сам пуно пријатеља на свим меридијанима, играјући у БиХ, Црној Гори и Шведској. У овом делу сремске равнице сам скоро осам година. Драго ми је да је Омладинац битан фактор међу српсколигашима, истовремено да Подунавац, као један од најстабилнијих у лиги, може да се похвали организацијом и условима, ван оквира такмичења. Из ове перспективе, штета је што се првенство прекинуло, ухватили смо жељени ритам и кренули ка горњем делу табеле.

Уводних шест кола, обележио је низ без пораза. Чврста и дисциплинована игра, осликале су се кроз гол-разлику 6:2. Ритам је пореметио непланирани пораз на домаћем терену од Будућности (1:3), а после тешко извојеване победе против последњепласираног Дунава (1:0), уследио је празан ход у двобојима са темеринском Слогом, Ветерником и Индексом. Финиш је вратио осмехе на лица.-Знам колико екипа може, играчи нису показали све из репертоара, па на пролеће постоји обавеза да се избришу јесењи минуси. Два бода смо иза четвртопласираног, искорак ка врху, уз додатну селекцију кадра и наставак добрих резултата, делује као могућа мисија. После лидера, имамо најбољу одбрану у лиги, на осам утакмица, мрежа је остала нетакнута, али стрелци су затајали.

На голу је ветар у једра саиграчима слао искусни Мијат Трифуновић (30), а у бедему испред њега били су штопери Драган Сарачевић и Стефан Зоговић. На офанзивном плану, терет је носио Феђа Балетић, прошле сезоне најбољи стрелац лиге. Посматрано кроз призму интернационалне каријере, најзвучније име је Драгомир Вукобратовић (33), некадашњи играч Војводине, Инђије, руског Оренбурга, Левадије, ОФК Београда, Пролетера…
-Са свима можемо у трку, требали смо да имамо неколико бодова више, чиме би и поглед на табелу било лепши. Од три групе Војвођанске лиге, ”Југ” је најквалитетнији, а у борби за бодове је чак девет некадашњих српсколигаша. Неопходно је да се појачамо у свим линијама и да проширимо играчку лепезу. Никад нисам прихватао просечност, желим да са овим момцима обојим пролеће позитивним тоновима и да Подунавац заједничким снагама позиционирамо уз раме водећима – рекао је Марко Живковић, тренер Подунавца.
М. Менићанин

Балетић осам у мету

Само четворица играча су се уписала у листу стрелаца. Феђа Бaлетић је ставио потпис испод осам голова. Небојша Павловић је постигао четири, док су по једну рецку уписали Стефан Кувекаловић и Александар Поповић.