Време читања: 2 минута

Ђачко игралиште неосвојива тврђава

Млади тим Индекса, упркос нешто слабијем отварању сезоне, са добрим резултатима у континуитету, нарочито на Ђачком игралишту где је приграбио 17 бодова, од могућих 21, привукао је бројне симпатије непристрасне новосадске публике. Први меч, због радова на свом терену, “индексовци” су играли у Футогу и поражени су од Доњег Срема 2015 – 1:3. На осталим мечевима, као домаћини ривале су дочекивали у свом дому и нису доживели пораз.

Наставак трке студенти чекају са осме позиције, јесен су окончали са пет узастопних мечева без неуспеха. Испити на домаћем терену, против ердевичке Слоге, Цемента, Јединства из Руменке, Слоге (Темерин), Подунавца и  Хајдука, положени су са високом оценом. Учинак на гостовањима није занемарен, уз две победе, у Бачком Јарку и Старим Бановцима, забележен је и реми са Ветерником. Афирмисан је и велики број младих играча, а неки од њих се први пут сусрећу са сениорским фудбалом.

Највише погодака постигли су Клаић и Нађ (6), четири је додао Плавшић, два Самарџић, а Звекан, Стојановић, Миловановић, Јокић, Иван, Александар Ћук и Боровница мрежу су тресли по једном. На голу су се смењивали искусни Субашић и Бузаџија, уз њих неизоставни део тима чинили су и Бањац, Гаћеша, Панић, Вуковић, Јован Ћук, Поштић, а шансу су добили и бонуси Пушкаш, Јованов и Капларски.

Стратег Вулетић, летос је додатно подмладио тим, упустивши се у додатни ризик, јер војвођански “Југ” ове сезоне чине врло амбициозни тимови, чији кадар премашује четврти ранг такмичења. Његови пулени фаворитима су се супротстављали без страха, а о томе сведоче и резултати, који су извојевани беспоштедном борбом на зеленом тепиху.

Пред Индексом је лепа будућност.