Време читања: 3 минута

Куп Србије – 1/8 финала

Јавор-Матис – Војводина 1:1 (после пенала 2:5)

Ивањица – Стадион крај Моравице. Гледалаца: 400. Судија: Милан Митић (). Стрелци: Одита у 59. за Јавор, а Вукадиновић у 82. за Војводину. Жути картони: Николић, Јевремовић, Балабановић (Јавор), Ковачевић, Човић (Војводина).

Јавор-Матис: Бабић, Јевремовић, Николић (од 90. Вицо), Луковић, Маричић (од 90. Балабановић), Петровић, Ивеља (од 90. Димитријевић), Момчиловић, Одита (од 65. Танко), Звеканов (од 83. Елиомар), Лакић-Пешић.

Војводина: Вуклиш, Јеличић, Ковачевић, Копитовић, Деветак, Буснић, Максимовић (од 76. Вукадиновић), Зукић, В. Симић (од 88. Нешковић), Бастајић, Човић.

Воша је преузела иницијативу од самог почетка меча, док су се домаћи усредсредили углавном на одбрану свог гола на својој половини. Прво узбуђење пред голом Јавора био је покушај Зукића из солидне позиције, али је везиста Воше успешно изблокиран. У наставку исте акције, Симић је вратио повратну за Деветка, чији је ударац на путу ка голу закачио једног дефанзивца Јавора и лопта је завршила за мало изнад пречке.

Домаћи су први пут припретили у 36. минуту, после центаршута са десног бока, на одбијену је налетео Звеканов који је шутирао далеко преко гола. У 39. минуту покушај је и Дејан Зукић са дистанце, његов недовољно снажан ударац зауставио је голман Бабић.

До одласка на одмор, домаћи тим је имао још један покушај, преко Луковића, али је Вуклиш зауставио његов ударац из тешке позиције.

Одмах на старту другог полувремена, Воша је извела леп напад по левој страни, Бастајић је проиграо Деветка, овај упутио оштар центаршут кроз петерац, а Човић налетео и шутирао за мало поред гола. Наставила је Воша да доминира и да ствара шансе, следећи покушај имао је Симић у 54. минуту, када је са 18 метара шутирао поред стативе.

Казна је уследила у 59. минуту, након корнера, Одита је са петерца гађао главом и погодио даљи угао за вођство Јавор-Матиса – 1:0.

Након примљеног гола, гости су кренули у тоталну офанзиву и играло се само пред голом Јавора. У 74. минуту Војводина је у једном нападу пропустила три велике шансе. Након прекида са леве стране, Човић је закачио лопту главом, потом је најпре на одбијену налетео Ковачевић, а онда и Копитовић који је главом погодио пречку, да би и Јеличић умало захватио нови одбитак, за секунд је била бржа одбрана Јавора.

У 76. минуту Славољуб Ђорђевић направио је кључну промену, Вукадиновић је заменио Максимовића и управо је он постигао погодак за 1:1. У 82. минуту Деветак је центрирао са леве стране, а Вукадиновић био највиши у скоку и главом од стативе матирао голмана Јавора за 1:1.

До истека 90. минута, Николић је имао још један ударац, и Зукић на другој страни, али промене резултата  није било. Споран детаљ догодио се у последњим тренуцима, Вукадиновић је одлично шутирао, голман Јавора је одбранио, на одбијену је налетео Нешковић, истовремено када и чувар мреже домаћих, али пенала није било. Како после регуларних 90 минута није било победника, одлучивали су пенали.

Пенал серија:

1. Зукић погађа леви доњи угао, Момчиловић шутира преко пречке
2. Нешковић погађа исти угао као Зукић, Елиомар снажно уз стативу – 2:1
3. Вукадиновић шаље лопту у десни угао, Вуклиш зауставља Димитријевића – 3:1
4. Човић одводи Вошу у наредну рунду.

http://www.fkvojvodina.rs