Време читања: 3 минута

Хајдук из Дивоша другопласирани на половини трке војвођанских лигаша са ”Југа”, стрелци постигли највише голова

Као најближи пратилац лидера, фудбалери Хајдука из Дивоша, окончали су јесењу етапу трке на војвођанском ”Југу”, са скором од девет победа, четири ремија и два пораза, уз гол-разлику 36:13. Стрелци су били без премца, постигли су највише голова и кумовали високом пласману. За кормилом је, закључно са 11. колом, био Драгослав Антонић, док је током последње четири рунде поверење добио Драган Милошевић, претходно завршивши сарадњу са Подунавцем из Белегиша.
-Нисам имао дилему, када се појавила могућност да преузмем кормило Хајдука, јер сам знао да је међу најстабилнијим клубовима у лиги, са квалитетним кадром. Са Стојаном Кљајићем и његовим најближим сарадницима Недељком Антонићем и секретаром Радетом Маричићем, договор је постигнут буквално за пар минута. Лакше је кад обе стране имају јасну визију и желе сарадњу на дуже стазе. Из ове перспективе, евидентно је да сам повукао добар потез, а драго ми је да сам за кратко време успео играче да уведем у свој систем рада. Прихватили су га без задршке, па смо током завршна четири кола остварили три победе и реми, чиме смо направили искорак ка другој позицији – каже Драган Милошевић, тренер Хајдука.
На клупи Дивошана, дебитовао је у комшијском дербију против Слоге из Ердевика (1:1). Био је то незгодан тренутак, пошто је тим нанизао два узастопна пораза без постигнутог гола, у двобојима са РФК Новим Садом 1921 и Доњим Сремом 2015.
-Већ на првом тренингу, схватио сам да има простора да се екипа размрда и да се врати пољуљано самопоуздање. Комшијски дерби је, у таквој ситуацији, представљао изазов, а пред пуним трибинама, освојили смо бод, после резултатског минуса. Био је то сигнал да постоји помак на психолошком плану, што се видело седам дана касније, када смо у Новој Пазови режирали преокрет. Победе против мојих некадашњих клубова Цемента и Младости из Бачког Јарка, обележио је одличан учинак стрелаца, с обзиром да смо постигли девет голова за 180 минута.
Терет офанзивних задатака, изнели су Томислав Требовац и Ненад Перовић. Запажену минутажу, имали су капитен Ален Халиловић, десни бек Данило Симић, бонуси Миљан Делић и Дарко Ташић, крило Младен Атић, нападач Борисав Живковић и голман Марко Тркуља, изданак школе Црвене звезде, са стажом у Вождовцу, Колубари, Земуну и Радничком (Пирот). Одбрамбени бедем су тешко пробојним учинили штопери Данило Николић, који је каријеру градио у Албанији, Казахстану, Турској и Израелу, и Марко Савиновић, бивши играч Радника (Бијељина), ОФК Бачке, Игмана из Коњица, Орашја, Радничког (СМ). Складну причу, употпунило је искуство Душана Совиља и Владимира Савићевића.
-Штета што је првенство прекинуто у моменту, када смо ушли у победничку серију. Поседујемо енергију и капацитет да пролећни део обојимо позитивним тоновима. Већина клубова кубури са бонусима и повлачи их из игре већ на полувремену. Немамо таквих проблема, несумњиво је да је кадар пажљиво селектиран и да се водило рачуна о сваком детаљу. Сходно чињеници да ни конкуренти неће седети скрштених руку, већ смо почели преговоре са потенцијалним новајлијама. На листи жеља су играчи доказани и на већој сцени, па је процена да ћемо јачи дочекати наставак трке.
Уколико би се са обронака Фрушке горе отворио поглед ка вишем рангу, уцртавање Дивоша на српсколигашој мапи, представљало би историјски успех.
-Ово је здрава фудбалска прича. Нема предаје у борби за пласман међу српсколигаше. Не бих се ни прихватио посла да не верујем да можемо први да прођемо кроз циљ. Свесни смо да на том путу предстоји пуно искушења, али верујемо у сопствене могућности, озбиљан и посвећен рад. Лига одавно није била занимљивија, фаворити су и јесенас налетали на камен спотицања, па је неопходно да у наставку будемо опрезни и не дозволимо празан ход у мечевима са објективно слабијим ривалима – истакао је Драган Милошевић, тренер Хајдука.
М. Менићанин

Перовић први стрелац

Ненад Перовић је прошле сезоне тресао мреже у дресу српсколигаша Јединства (Стара Пазова), а приграбио је епитет првог стрелца са 8 голова. Два мање, постигао је искусни Томислав Требовац. Испод четири гола, налази се потпис Алена Халиловића, Владимира Савићевића и Борисава Живковића.