Време читања: 4 минута

ОФК Вршац корак испред Феникса 1995  у занимљивој трци за пласман у виши ранг

Девет кола су фудбалери ОФК Бечеја 1918 били на лидерској позицији Српске лиге ”Војводина”, али јесење почасти је, током завршних 90 минута, уграбио ОФК Вршац, чији стрелци су имали највише барута, погодивши мету 35 пута.
Под Кулом се ове јесени играо добар фудбал, на сцени је плесала плејада талентованих играча, предвођених Војином Радосављевићем (2003. годиште), по многим оценама најбољим бонусом лиге, две године старијим Вукашином Јовковићем и Миланом Илићем (21), па је тренер Ненад Мијаиловић имао прегршт разлога за задовољство. Вршчани су без пораза на домаћем терену, док су у гостима освојили највише бодова, па кандидатура за пласман у виши ранг, има покриће.
За врат им дишу фудбалери Феникса 1995 из Старе Пазове, са бодом мање. Лидерску позицију су испустили у последњем колу, одигравши нерешено са општинским ривалом Омладинцем. Млади голман Вукашин Пилиповић је на терену провео свих 1350 минута, а примио је најмање голова (10). Тим тренера Милана Вујасина, не одустаје од пласмана у Прву лигу.
Бечејци су током последња три кола освојили само бод, услед чега је клизање на табели било – неминовност. Блистао је Милош Савановић, водећи стрелац каравана, постигао је 15 голова на 13 мечева. Запажен учинак, имао је и Чедомир Томчић, један од главних адута тренера Бранка Савића.
Текстилац је део водећег квартета, одолео је и на терену јесењег првака (0:0). После старта испод очекивања, Оџачани су се пробудили од петог кола и нанизали шест узастопних победа. Младен Галић је головима поставио путоказ ка високом пласману, док су одбрану носили голман Бојан Браћ и Слободан Ивановић. По завршетку јесење етапе, дошло је до растанка са тренером Гораном Лазаревићем.
Омладинац је потврдио да може уз раме са најбољима. Игор Лежаић је са капитенском траком предводио саиграче, поново је међу голгетерима каравана, а запажени су били Лука Мићић, Стефан Грбовић, Никола Мојсиловић, млади десни бек Ђорђе Кукољ, 204 центиметра високи штопер Жарко Марковић… Нема сумње да ће и у наставку сезоне тим из Нових Бановаца многима бити камен спотицања.
Новајлија на сцени, Борац из Шајкаша, направио је лепу залиху бодова, иако је шкрипало у реализацији. Од укупно 14 постигнутих голова, чак девет је режирао Горан Смиљанић, док се буђење осталих стрелаца очекује, ради још бољег пласмана.
Сомборци су се тргли тек у другом делу јесени, па су од почетка октобра до спуштања завесе уписали шест победа и пораз од Омладинца. Више бодова су освојили на страни, него на домаћем терену, где су претрпели четири пораза. Младен Ковачевић је са 12 голова, био ударна игла.
Милан Шушњар и Славен Јуриша, ставили су потпис испод 8 голова, Милош Ђорђевић је постигао два мање, па су фудбалери Борца из Сакула, после лидера, најефикаснија екипа. Тренер Саша Стојадиновић, споразумно се растао са клубом, после сумирања јесењих утисака.
Гол је био мисаона именица за играче Првог маја у завршних 360 минута. Румљани су се позиционирали у средини табеле, иако се од њих очекивало да буду ближи врху.
Резултатски узлет Тисе почео је доласком Михољског лета, а екипа из Адорјана, коначно је заиграла на свом стадиону. На клупи је дошло до рокаде, Томислава Сивића је усред јесењих битака наследио Бранислав Булатовић. Капитен Стефан Томишић и саиграчи, били су камен спотицања ОФК Бечеју 1918 (1:1) и Фениксу 1995 (2:2), наговестивши да имају већи потенцијал од тренутног пласмана на 10. месту.
ОФК Кикинда 1909 је на одмор отишла у серији од пет мечева без победе. Тим са севера Баната је целе јесени играо у ритму топло-хладно, а у финишу је везао пет мечева без победе. Изнад црвене линије су Динамо 1945, Јединство (СП) и зрењанински Раднички са идентичним скором од четири победе, ремијем и десет пораза.
Испод црте је ОФК Стари град, чије је најблиставије издање било у Бечеју, када су Паланчани изненадили тадашњег лидера. На терену са вештачком подлогом крај Дунава, извојевана је само једна победа, против Тисе (5:1). Чак тројица тренера су била на клупи. Сезону је почео Триво Илић, касније наставио Милан Јелић и пред крај преузео имењак Митровић.
Фењер гори у Кули, фудбалери Хајдука 1912, платили су цех бројним кадровским проблемима, али уз играчку консолидацију, услед чињенице да конкуренти нису пуно бодовно одмакли, опстанак није немогућа мисија.
Карте су отворене у трци за виши ранг и по питању борбе за очување српсколигашког статуса. Простор за грешке и празан ход је све ужи, па треба очекивати подједнако занимљив пролећни део, када ће се дефинитивно видети чије амбиције су у раскораку са крајњим дометима.
М. Менићанин

Савановић коло води

Милош Савановић (ОФК Бечеј 1918), са 15 голова, издвојио се на врху листе стрелаца. Прате га Младен Галић (Текстилац) и имењак Ковачевић (Раднички 1912), са по 12 погодака. Игор Лежаић (Омладинац) је уписао 10 рецки, Лука Костић (ОФК Стари град) и Горан Смиљанић (Борац, Шајкаш) по 9…

Два пута по 7:0

Током јесени, пажњу су, због убедљивог резултата (7:0), изазвале победе фудбалера Омладинца у двобоју са комшијским Јединством и тријумф фудбалера Борца из Сакула на гостовању у Кули.

Зрењанинцима бод у гостима

Најмршавији учинак у гостима има Раднички из Зрењанина. Освојио је бод у Шајкашу, а изгубио преосталих седам мечева. Гол-разлика 5:21 најбоље осликава немоћ црвено-црних да на страни направе искорак.

Домаћини успешнији

Од укупно 240 одиграних утакмица, домаћини су славили 61 победу, 16 мечева је окончано ремијем, док су гости уписали 43 тријумфа. Постигнуто је 359 голова, однос је 203:156 у корист домаћих тимова.

2 КЛУБА, ОФК Вршац и Феникс 1995 без пораза код куће

10 АУТОГОЛОВА, током јесени