Време читања: 3 минута

ТСК из Темерина на четвртој позицији у Новосадској лиги, без пораза у окршајима са конкурентима

Као и ранијих сезона, темерински ТСК, позициониран је у врху Новосадске лиге. Са скором од 10 победа, три ремија и два пораза, уз гол-разлику 32:18, црвено-бели су на 4. месту, осам корака иза водећег Шајкаша 1908. Пред играче није постављен императив пласмана међу војвођанске лигаше, а уколико се отвори пут ка вишем рангу, неће бити оклевања.
-Претходних сезона, три пута смо били учесници баража, али нисмо успели да прођемо даље. Поново имамо тим, чији је капацитет да се бори за највиши пласман, па смо део водећег квартета. Првак ће директно на војвођански ”Југ”, док ће другопласирана екипа, преко ривала из Сремске лиге, по завршетку трке за бодове, кроз бараж имати прилику да направи искорак. Са конкурентима, Шајкашем 1908, Славијом и Татром, одиграли смо занимљиве мечеве, сва три су окончана ремијем. Очекујем подједнако узбудљив пролећни део и неизвестан расплет – каже председник Никола Лазић.
Биланс из уводна три кола, оличен у победи и два пораза без постигнутог гола, није био по мери, па је прекинута сарадња са тренером Лазаром Дабижљевићем, а на кормило се вратио Јован Самарџић.
-Промена је раздрмала играче, нанизали смо 12 мечева без пораза и поглед на табелу учинили лепшим. Одлично су се уклопиле новајлије Мирослав Буквић, Зоран Влаисављевић, Милош Тришић, 18-годишњи штопер Андреј Шмит, Боро Пролић и Никола Томић. Са седам голова, Стефан Маројевић је био кандидат за најбољег стрелца, али повредио се у саобраћајној незгоди и нисмо могли да рачунамо на њега у финишу. Целе јесени смо играли без повређеног Јове Пуповца, годинама уназад најбољег играча и стрелца. Са њим у постави, били бисмо на челу каравана. Неће бити пуно промена у кадру, летос је направљена добра селекција.
Резултатски узлет почео је од двобоја са Фрушкогорским партизаном. Гости из Буковца су повели са 2:0, али Темеринци су режирали преокрет.
-Вратио сам се на клупу у мечу обележеном великим преокретом. Седам дана касније, уследила је још једна голеада, победили смо новосадски Борац (5:4) и направили добру увертиру за дерби са Шајкашем 1908. Имали смо вођство, десет минута нас је делило од победе, а гости из Ковиља су преко пенала изборили реми. Приметно је било да смо се стабилизовали и да до краја јесени неће бити турбуленција, што се обистинило – каже тренер Јован Самарџић.
Искусни нападач Милан Ђанковић (28), са девет голова, приграбио је епитет најбољег стрелца. Наставио је континуитет одличних игара из прошле сезоне, а летос је у баражу погодио и мрежу Доњег Срема 2015. Пре доласка међу црвено-беле, носио је дрес Јединства (Руменка).
-Лепо ми је у Темерину, сјајна атмосфера нас држи на окупу и вуче напред. Услови су ван оквира такмичења, док на терену сваке сезоне недостаје једна коцкица да би се сложио мозаик пласмана у виши ранг. Поново смо међу водећима, криво ми је због два пораза на почетку сезоне, иако смо касније поправили утисак и заиграли како се од нас и очекује. Верујем да ћемо током пролећних битака бити још бољи и изборити бар учешће у баражу – истакао је Милан Ђанковић.
М. Менићанин

Деветорица у листи стрелаца

Ударни голгетерски трио чинили су Милан Ђанковић (9 голова), Мирослав Буквић (8) и Стефан Маројевић (7). Владимир Стричевић и Балаж Пашка, постигли су по 2, док су по једну рецку уписали Марко Џигурски, Никола Томић, Боро Пролић и Варга Тамаш.

Капитен за пример

Најискуснији првотимац, капитен Тамаш Варга, рођен је 1981. године. Целу каријеру је провео у клубу, а својим професионалним односом према обавезама млађима је поставио обрасце понашања.