Време читања: 3 минута

08Евоциране успомене из периода када су се Куљани такмичили са Војводином у најелитнијем рангу српског фудбала

У свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“, данас је уприличен састанак на којем је руководство ФК Војводина угостило делегацију Хајдука из Куле, бившег дугогодишњег члана најелитнијег ранга српског фудбала, а данас члана Српске лиге – група “Војводина”.

Делегацију Хајдука су чинили председник клуба Далибор Крковић, његов саветник Предраг Рајић, директор Жељко Ачански, шеф стручног штаба Жељко Рачић и председник општине Кула Дамјан Миљанић, а њих су угостили председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић, члан Управног одбора Петар Ђурђев, директор омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић и секретар Александар Влашкалић.

Том приликом, у пријатној и срдачној атмосфери, они су констатовали како су Војводина и Хајдук, у време док се клуб из Куле такмичио у Супер лиги, увек имали добре и пријатељске односе, те се сложили да такви односи између два клуба треба да постоје и убудуће, али и да међусобна сарадња може и треба да буде подигнута на виши ниво, на обострано задовољство и корист.

ФОТО: Тренер Хајдука 1912, Жељко Рачић и Душко Грујић, директор омладинске школе „Илија Пантелић“.

Представници два клуба су разговарали о успостављању боље сарадње по питању млађих категорија и стварања бољих услова за напредак играча у том узрасту, али и о сарадњи по питању инфраструктуре и других сегмената битних за развој оба клуба. На крају састанка, представници Војводине су својим гостима уручили пригодне поклоне и позвали их да у недељу буду специјални гости „старе даме“ на „Карађорђу“, где ће од 16 часова бити одигран војвођански дерби између Војводине и Спартака.

Захваливши се на гостопримству и поклонима, председник ФК Хајдука 1912 Далибор Крковић је изразио задовољство због ове посете и истакао очекивање ће сарадња и односи између два клуба у будућности бити све бољи и бољи.

– Повод за овај састанак је била наша иницијатива да односе између Војводине и Хајдука вратимо на ниво какав је постојао у време када смо наступали у истом рангу такмичења. Ми смо полако почели да враћамо Хајдук тамо где му је место, али уз објективне проблеме са којима се суочавамо, потребно нам је да нам и Војводина помогне својом снагом, како би се војвођански фудбал подигао на још виши ниво. Од стране председника ФК Војводина и осталих чланова Управног одбора клуба, наишли смо на диван пријем и почетак сарадње у целини, па се надамо да ћемо сада наставити да је развијамо још више. Ту мислим на одигравање пријатељских утакмица, сарадњу по питању омладинске школе, играча, опреме, искустава које Војводина има по питању вођења клуба, организације, администрације итд. Све то су ствари које су нама, у овом моменту, изузетно потребне – истакао је Крковић и истакао да ће њему и његовим сарадницима бити задовољство да у скоријем року угосте делегацију Војводине у Кули, те да на тај начин учине везе између два клуба још приснијим и бољим.

http://www.fkvojvodina.rs