Време читања: 2 минута

Бајка која траје

У години када је изборен историјски пласман у савезни ранг, Младост ГАТ је померала границе како је време одмицало, јесен је окончана на другом месту Прве лиге Србије. Упркос чињеници да су као домаћини Бистричани своје утакмице играли на стадиону ЧСК-а у Челареву, због радова на Сателиту, премашили су очекивања у новој конкуренцији, пружавши блиставе партије сасвим заслужено се налазе у врху.

Ристовски није много ротирао, ослонивши се на проверене снаге највише утакмица одиграли су: Видаков, Миловановић и Поповић (20), једну мање укњижили су Мијић, Севић и голман Мирковић, док су тик иза поменутих Соуза, Ожеговић, Караћ, Секулић, Дивац са наступом или два мање.

Као дебитанти Новосађани су забележили 12 победа, пет ремија и четири пораза. Сладили су се минималцима, којих је било чак осам, a најубедљицији тријумф начињен над градским ривалом Кабелом – 4:0. Одбрана је најбоља у лиги, на 14 мечева није капутилирала, а поклекла је само 13 пута. Милан Видаков, постигао је девет погодака, Поповић четири, Секулић и Караћ по три, а Соуза, Марковић, Ренић, Димитрић и Ожеговић уписали су се једанпут у стрелце.

Зацртани циљеви биће лакше оствариви када се екипа врати у свој дом.

Радови на реконструкцији стадиона приводе се крају, трибина је покривена црвеним и плавим столицама, поваратак на домаћи терен очекује се почетком пролећног дела. Несумњиво је да ће подршка бити много већа него у Челареву, што ће представљати додатни ветар у леђа клубу основаном 1972. да у години када прославља 50 лета постојања настави утабаном стазом успеха и испише нову страницу историје.