Време читања: 4 минута

ФК Војводина

У просторијама ФЦ „Вујадин Бошков“, уз присуство бројних пријатеља клуба и новинара, одржан је традиционални новогодишњи коктел ФК Војводина.

Присутнима се обратио председник „старе даме“ Драгољуб Самарџић, који се свима захвалио на присуству и пожелео им добро здравље у 2022. години.

– Велико ми је задовољство да вас поздравим, све чланове и пријатеље клуба, представнике медија и наше ветеране. Пошто је ово пресек календарске године, ја ћу се са задовољством осврнути и на крај прошле сезоне, освојили смо четврто место, које је нам је обезбедило наступ у Европи. Бранили смо трофеј у Купу Србије, стигли смо до полуфинала, изгубили смо од Партизана и ми то посматрамо као добар резултат, јер није лако два пута заредом освојити трофеј. Одиграли смо четири утакмице у Европи, три смо одиграли веома добро, четврту смо несрећно изгубили, добили смо најтежег ривала, екипу ЛАСК-а и коштало нас је то једно лоше полувреме. Лош резултат остаће ружна успомена, али и добра поука, јер искрено се надам да ћемо се пласирати поново у Европу и да ћемо бити још бољи – рекао је Самарџић.

Он се осврнуо и на резултате у текућој сезони и најавио важне промене у наредној години.

– Оно што је јако важно, одмах након првенства, Скупштина клуба је донела неколико важних ставки, а то су – подмлађивање екипе, квалитет који доноси такмичење у Европи и борбу за трофеј у Купу Србије, те финансијску консолидацију клуба. На половини пута у овој сезони, можемо такође да будемо задовољни, четврти смо на табели, пласирали смо се у четвртфинале Купа Србије. Када се полусезона завршила господин Апро и ја смо одржали састанак са тренером и спортским директором, они су нам изложили шта је било добро, а шта не. Ми ћемо наредне недеље имати нови састанак, када ћемо донети неке важне одлуке пред наставак сезоне. Војводина је клуб који не сме да се игра са својим угледом. Веома важна ствар је финансијска ситуација, а ми смо ове године успели да исплатимо сва примања играчима, стручном штабу и запосленима и не само то, јер никад се није десило да смо припреме платили унапред, да немамо никакве финансијске проблеме, а знамо да је у другим клубовима ситуација другачија. Нећемо се бавити другима, гледамо себе и даћемо све што је у нашој моћи да остваримо још боље резултате. Хтео бих само и да нагласим да први пут водимо на припреме најталентованије играче из редова омладинаца и кадета, које желимо да спремимо за будуће изазове и да већ од лета неки од њих буду чланови првог тима. Подмлађивање није лак процес, али мислим да смо ми то урадили веома добро. Покушаћемо да у другом делу обезбедимо још већу минутажу нашим талентима – нагласио је Самарџић.

Председник „старе даме“ подвукао је значај сарадње и узајамно поверење са ФС Србије.

– Војводина је клуб која је у неком ранијем периоду била запостављена од стране ФС Србије и ФС Војводине. Људи који су раније водили савезе нису препознали наше квалитете, а на нашу срећу, појавили су се нови људи, на челу са новим селектором Стојковићем, који сви заједно препознају ДНК Војводине. Пружена нам је рука, ми смо је привхатили са две руке. Десетак наших играча из млађих играча су репрезентативци. Тројица репрезентативаца су деца нашег клуба, браћа Сергеј и Вања Милинковић-Савић и Душан Тадић, и они су наш понос и дика – истакао је он.

За крај, Самарџић се захвалио свим спонзорима и људима који воде Град Нови Сад и помажу да Војводина буде тамо где и припада, у врху српског фудбала.

– Желим да се захвалим и нашим спонзорима, јер без њих не бисмо успели све ово за шта се боримо. Нама је задовљство да и њих има у све већем броју и да све више људи верује у наш рад и преданост, јер ми на најбољи могући начин представљамо и наше спонзоре и њихове квалитете. Желимо да се захвалимо и људима који воде и брину о нашем Новом Саду, градоначелнику Милошу Вучевићу, људима које воде Покрајину на челу са господином Мировићем и људима који воде државу, прате наше резултате и подржавају наше пословне потезе – рекао је Самарџић уз напомену да би лично волео да се овакви скупови, људи који воле Војводину, чешће одржавају.

Након тога, секција ветерана на челу са Васом Пушибрком и Владом Савићем, уручила је председнику Војводине плакету у част сећања и 55-годишњицу историјске победе над Атлетико Мадридом, у Купу шампиона.

– Мени је припала част да у име ветерана предам једно лепо признање нашем председнику и нашем клубу. У име секције, од величанствене победе над Атлетиком у Мадриду, Град Нови Сад и Милош Вучевић, поводом обележавања тог подвига поклања ову плакету Војводини са жељом да она буде подстрек и мотивација за неке наредне успехе и историјске резултате нашег клуба – рекао је Влада Савић.

Након свечаног дела и говора, присутнима су уручени и традиционални новогодишњи календари.

http://www.fkvojvodina.rs